Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Čínský prezident nutil Putina panáčkovat, házel mu aport a před odletem mu udělal zářez

Už je to několik dnů, co čínský prezident Si Ťin-pching odletěl na státní návštěvu do Ruska, kde pobyl tři dny, usmíval se do kamer a za tři dny zase letěl domů.

Zatímco po dobu jeho návštěvy ruská a čínská média informovala o tom, jaká to byla zlomová cesta a že Ťin-pching s Putinem úspěšně sjednali protipól západnímu světu a všechno je zalité sluncem, jen pár dnů od ukončení návštěvy začínají na veřejnost prosakovat informace, že to tak hezká a sluncem zalitá státní návštěva zase nebyla. Tedy pro Ťin-pchinga určitě, ale pro Putina rozhodně ne.

Ukazuje se totiž, že ono avizované přátelství bez hranic platí pouze pro Rusko, zatímco Čína si udělala z Ruska nefalšovanou onuci.

Ruská média už při příletu čínského prezidenta zveřejnila, že Putin na Ťin-pchinga na letišti nečekal. To, aby vyslala veřejnosti signál, že Putin nemá zapotřebí za čínským prezidentem dolézat. Ve skutečnosti to ale bylo trochu jinak.

Už dvě hodiny před příletem Putin podle instrukcí Číny naklusal na 
ranvej a poklekl. Když potom letadlo s čínským prezidentem přistálo, ulehl Putin servilně pod schody vedoucí z letadla, aby první krok Si Ťin-pchinga na ruskou půdu dopadl na jeho záda.

To se skutečně stalo. Zatímco čínský prezident z letadla vystoupil přímo na záda ležícího Putina, kde setrval pár minut, Putin měl svému čínskému protějšku děkovat a vykřikovat, že takové pocty není snad ani hoden.

Po vřelém uvítání dostal Si Putina na obojek s vodítkem a nechal se s ním doprovodit k autu.

„Nepřipadalo mi to příliš důstojné pro našeho prezidenta ani pro naši zemi, ale kdo jsem já, abych soudil. Zřejmě to bylo potřeba. Pan prezident Putin, který se nechal vodit na vodítku jako pejsek, byl ale šťastný. Vrtěl ocáskem, a když dovedl čínského prezidenta k autu, dostal od něho pamlsek. Byl to veliký okamžik pro naši zemi,“ vyprávěl jeden z přítomných členů Putinovy ochranky, který si nepřál být jmenován.

Potom následovala povinná komedie pro média, kde se oba prezidenti usmívali, laškovali a podle nepotvrzených údajů měl Putin erekci. Od vypuknutí války na Ukrajině totiž Putin nemá žádné kamarády a nikdo za ním nejezdí, takže když to tak konečně někdo udělá, je radostí bez sebe.

Po tiskové konferenci a divadýlku pro kamery u malého stolečku, jenž měl být na žádost samotného čínského prezidenta metaforou velikosti nejen vlivu Vladimira Putina, se oba odebrali do zákulisí, kde jednali mezi čtyřma očima.

„Čínský prezident měl v jednáních mírně navrch. Zatímco Putin slíbil dodat Číně plyn, ropu i kousek Sibiře hluboko pod cenou, Ťin-pching za to nabídl deset kilo rýže, mulu a několik stovek kusů naostřených klacků pro vojáky na frontě. Putin uznal, že to sice není žádná paráda, ale těch pár stovek naostřených klacků daleko přesahuje účinnost většiny dosavadních ruských zbraní, a liboval si, jak se mu podařilo obejít západní sankce.

Po výměnném obchodu v rámci přátelství bez hranic posléze čínský prezident donutil Putina panáčkovat, chvilku mu házel aport a Putin musel poslouchat,“ prozradil zdroj blízký Kremlu západním médiím.

„Čínský prezident byl v dobrém rozmaru, pročež slíbil Putinovi dodání tří čipů, když mu zažongluje s pěti tenisáky. To se Putinovi i přes velikou snahu nepodařilo, takže Rusko zůstane i nadále bez čipů.

Potom ještě musel Putin deset minut na žádost čínského prezidenta skákat na jedné noze a následně byl rozhovor mezi čtyřma očima ukončen,“ dodal zdroj.

Po diskusi s Putinem se čínský prezident setkal ještě s dalšími ruskými politiky. Medveděva měl například donutit nosit dámské spodní prádlo po dobu jednoho roku a prý to bude pravidelně kontrolovat, jestli ne­podvádí.

Po třech dnech šikany v rámci přátelství bez hranic dobře naladěný čínský prezident odletěl domů. Před odletem udělal Putinovi přátelský zářez a Putin se na něho usmíval, jakože to je děsně super, to ponížení.

Po odletu čínského prezidenta Putin oznámil veřejnosti, že přátelství s Čínou je silné jako nikdy a že toto rovnocenné partnerství povede k rozvoji regionu a lepšímu Rusku. Medveděv musel na kožní, protože se mu z krajkového prádla udělala vyrážka.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.