Vladimir Putin

Vladimir Putin Zdroj: koláž Reflex.cz

Vladimir Putin v Mariupolu
Vladimir Putin v Mariupolu
Vladimir Putin v Mariupolu
Vladimir Putin v Mariupolu
Vladimir Putin v Mariupolu
18
Fotogalerie

Putin dorazil do Bachmutu. Přijel na koni, pozdravil se s vojáky a pouze s nunčaky pobil ukrajinský pluk

Ruský diktátor Putin v předešlých dnech v rámci pozvednutí morálky vojáků a obyvatel vylezl ze svého bunkru a vyrazil na okupovaná území. Po návštěvě Krymu a okupovaném Mariupolu osobně dorazil přímo na frontu do místa nejtěžších bojů do města Bachmut. Ruská média informovala, že prezident Putin docválal do Bachmutu na koni do půl těla nahý.

„Byl to životní zážitek. Po tolika měsících tvrdých bojů jsme něco takového potřebovali. Pan prezident přijel brzy ráno. Ačkoliv se teploty pohybovaly kolem nuly, pan prezident přijel jmdo půl těla nahý na koni,“ prozradil ruské televizi Alexej Desnikov, který velí ruskému pěchotnímu praporu u Bachmutu.

„Přivezl nám náboje, zbraně, jídlo, pití a doutníky. Zajímal se, jak se máme, a se všemi si plácl. Aby povzbudil morálku, vyprávěl nám košilaté vtipy a ukázal nám, jak udělá sto kliků za dvě minuty,“ rozplýval se Alexej.

Prezident Putin na frontě v Bachmutu rovněž navštívil polní nemocnici, kde osobně uzdravil šest vojáků a vlastníma rukama odrodil šest dětí a pět telat. V improvizovaných podmínkách dokonce provedl operaci tlustého střeva.

„Pan prezident přišel na sál, zeptal se nás, co tu děláme, načež vzal skalpel a osobně slepé střevo pacientovi vyndal. Pak se usmál, zatančil z nějakého důvodu kozáčka a šel vedle do stanu osobně promluvit s pacienty a zazpívat jim nějakou hezkou písničku,“ vyprávěl lékař ruské polní nemocnice přímo do kamery ruských novinářů, kteří přijeli do Bachmutu spolu s prezidentem Putinem.

Jestli pacient, kterému Putin osobně vyndal slepé střevo, přežil, nebo jestli se skutečně jednalo o slepé střevo, nebo Putin prostě z pacienta něco vyndal, to už reportáž nedovysvětlila, protože se rychle věnovala dalším skutkům prezidenta Putina.

„Trpěli jsme pod nadvládnou nacistických Ukrajinců. Díky bohu, že přijeli naši a osvobodili nás. Nyní se nám žije dobře. Měli jsme pět synů. Nyní máme jenom jednoho. Čtyři synové padli při obraně naší nové vlasti, ale to je dobře, protože jsme za jejich smrt dostali deky a deset kilo cibule. Synové by si to tak přáli. Nyní když se choulím ve svém domě bez střechy a bez jedné zdi v zimě do deky, vzpomenu si na své syny a jsem na ně hrdá,“ vyprávěla paní Nataša, která v Bachmutu žije celý život a odmítla odejít, když se sem dostala fronta.

„Pan prezident zašel ke mně domů, umyl nádobí, opravil tekoucí kohoutek, přinesl chleba a osobně povolal mého posledního syna na frontu. Je to malý zázrak a jsem za to nesmírně vděčná,“ plakala dojetím paní Nataša, kterou Putin v Bachmutu osobně navštívil, aby zjistil, jak se zde lidem žije.

Poté se Putin už jen krátce zapojil přímo do bojů, kdy jen s nunčaky zlikvidoval celý ukrajinský pluk.

Jakmile Putin povzbudil morálku vojáků, odrodil ještě několik dětí a telat a přátelsky podiskutoval s místním obyvatelstvem, rozepnul si košili, osedlal koně a zase odjel někam dál na frontu. Fotky ani videa z toho nejsou, ale vyšly o tom články i reportáže v ruských médiích, takže to tak skutečně bylo.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Válkou zničený Bachmut je ale smutnou skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>