A nyní se dokonale vybarvil docent Ševčík, když se zúčastnil proruského řádění.

A nyní se dokonale vybarvil docent Ševčík, když se zúčastnil proruského řádění. Zdroj: koláž reflex.cz

Demonstrace Česko proti bídě
Demonstrace Česko proti bídě
Demonstrace Česko proti bídě
Demonstrace Česko proti bídě
Demonstrace Česko proti bídě
11
Fotogalerie

Hrdina od muzea Ševčík se stal ikonou boje proti bídě a práva vnikat do státních budov a něco tam rozbít

Česká republika má nového hrdinu. Díky své udatnosti při boji o ukrajinskou vlajku v Národním muzeu, ve kterém sice nezvítězil, ale podal sympatický výkon, si srdce mnoha lidí získal Miroslav Ševčík. Tento nebojácný děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické se stal symbolem boje proti bídě a hlavně symbolem demokracie.

Ono těch symbolů, kterými se stal Ševčík, je více. Vedle již zmiňovaných symbolů demokracie a boje proti bídě je Ševčík symbolem nebojácnosti, hrdinství a odvážného účesu.

Lidé ho milují nejen proto, že v památné bitvě u muzea bojoval pro správnou věc (tedy jít náhodou kolem z rodinné oslavy a pak pomáhat cizímu zraněnému člověku, přičemž dostat na držku od policie), ale především proto, že ho elita a provládní lidé nesnáší.

Pětikoalice pod vedením premiéra Fialy připravuje půdu pro novou totalitu a tím pádem ve společnosti začínají bujet totalitní nešvary, jako je cenzura, umlčování nepohodlných lidí a vyhazování je z práce.

Právě to se týká i hrdiny od muzea děkana Ševčíka. Kvůli svému boji za demokracii v bitvě u muzea se stal totiž trnem v oku zkorumpovaným intelektuálům i médiím, kteří jdou na ruku USA a Bruselu. Tito lidé v čele s rektorem VŠE do jednoho požadují, aby děkan Ševčík jako děkan skončil.

Studenti dokonce připravují demonstraci na jeho odvolání.

„To snad nemyslí vážně? Děkan Ševčík bojoval za naše hodnoty. Nasazoval svůj život v bitvě u muzea a takhle na to doplatí? My v tom děkana Ševčíka nenecháme. Tohle je politický proces. Ševčík je nová Horáková,“ myslí si pan Karel, který se zúčastní demonstrace na podporu děkana Ševčíka.

„Ať si studenti demonstrují, jak chtějí. My budeme demonstrovat proti jejich demonstraci. Svého Ševčíka si vzít nenecháme. Uspořádáme demonstraci, během které budeme vnikat do státních budov a ničit tam věci či sundávat vlajky. Děkan Ševčík by si to tak přál. Tomu se říká demokracie a stojí za to bojovat,“ dodal ještě pan Karel.

Na internetu mezi tím koluje petice za podporu děkana Ševčíka. Petice si bere za úkol, aby Ševčík setrval na pozici děkana i nadále.

Těch petic ohledně děkana Ševčíka na internetu koluje víc. Jedna petice žádá, aby se děkan konečně ostříhal. Jiná petice se dožaduje, aby se děkan zúčastnil promenády v plavkách, a další zase, aby byl hrdina od muzea svatořečen.

Ať už to všechno dopadne jakkoliv, jedno je jisté. Část národa má svého hrdinu. Je jen otázka času, kdy bude jeho příběh zfilmován a hrdina bitvy u muzea dosáhne nesmrtelnosti.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je demonstrace studentů VŠE za odstoupení Miroslava Ševčíka.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>