Expremiér Andrej Babiš (ANO) v MHD (19.4.2023)

Expremiér Andrej Babiš (ANO) v MHD (19.4.2023) Zdroj: Facebook/Andrej Babiš

Expremiér Andrej Babiš (ANO) v MHD (19.4.2023)
Velikonoce 2023: Předseda ANO Andrej Babiš tasil obří vejce
Poslanecká sněmovna 4. 4. 2022 - Alena Schillerová (ANO), Andrej Babiš (ANO)
Poslanecká sněmovna 4. 4. 2022 - Vlastimil Válek (TOP 09), Andrej Babiš (ANO)
Tisková konference ANO - Babiš, Havlíček, Mračková Vildumetzová, Navrátil, Bařtipánová (4. 4. 2023)
7
Fotogalerie

Andrej Babiš se ztratil v pražském metru. Museli ho vyhlásit rozhlasem, zapojeni byli i psovodi

Poslanec a neúspěšný kandidát na prezidenta si prožil krušné chvíle. Jeho zvídavost ho totiž zavedla po schodech do metra, kde se na pár hodin ztratil.

„Byla to spíš taková moje klukovina. Vždycky mě zajímalo, kam vedou ty schody dolů na Václavském náměstí. No a teď jsem se odhodlal to prošetřit. Zjistil jsem, že dole jsou tunely, kudy jezdí podzemní vlaky a odvážejí lidi bůhví kam. Dost mě to vylekalo a možná jsem trochu zpanikařil,“ vysvětloval Andrej Babiš důvody, které ho vedly k tomu, že se ztratil v metru.

O tom, že je Andrej Babiš nezvěstný, informovala policii jeho žena Monika poté, když si chtěla jít koupit diamantový prstýnek, ale zjistila, že ten chlap, co tyhle věci vždycky platí, není doma.

„Byly to nepříjemné okamžiky. Nikomu bych nic podobného nepřála. Věděla jsem, že tam venku je. Že je tam sám a že mě potřebuje. Že ho i já potřebuju. Ale manžel nebyl doma, takže mi ho neměl kdo koupit. Byly to nekonečné hodiny strachu a beznaděje,“ přiznala médiím Monika Babišová, jak prožívala okamžiky, kdy byl Andrej Babiš nezvěstný, takže si na prstýnek s diamantem musela nechat zajít chuť.

Nakonec po hodinách vyčkávání, jestli se ten pán se spoustou peněz uráčí přijít domů, kontaktovala policii. Ta ihned zahájila pátrání.

„Podle svědků jsme věděli, že pan poslanec byl naposledy spatřen ve stanici metra Muzeum. Tam jsme zahájili hledání. Jelikož byl pan poslanec v metru již několik hodin a nebyl vhodně oblečen, museli jsme spěchat, neboť vážně hrozilo prochladnutí. Zapojili jsme vrtulníky s termovizí, psovody a několikrát jsme ho nechali vyhlásit rozhlasem. Dělali jsme pro to maximum,“ vysvětloval Vladimír Holce, policista, který velel pátrací akci po Babišovi v metru a který jako historicky první velitel pátracích akcí nasadil vrtulníky s termovizí v podzemí v metru.

S pátráním po poslanci Babišovi policii pomáhala rovněž veřejnost, která hlásila policii podivného a zmateného seniora, který se v prostorách metra snažil objímat s lidmi a vykřikoval, že zatočí s Fialovou drahotou.

„Zrovna jsem jel domů z práce, když mě na zastávce metra oslovil zmatený a vystrašený postarší muž, který se mě ptal, jestli mu nedám nějaké jídlo, že od rána nejedl. Když jsem mu nabídl zbytek svačiny, pookřál a začal mi vysvětlovat, že on by uspořádal mírový summit na Hradě a válku na Ukrajině by vyřešil během týdne. Otravnému seniorovi jsem nevěnoval příliš pozornosti, neboť hovořil dost neuceleně a nedávalo to ani moc smysl. Až později jsem si uvědomil, že to byl nejspíš Andrej Babiš. V metru bych ho rozhodně nečekal,“ prozradil pan Antonín, který jako jeden z mnoha nahlásil policii polohu Andreje Babiše.

Ten byl nakonec ve večerních hodinách nalezen naprosto vyčerpán, dehydrován a pomočen ve stanici Florenc, kde vysvětloval náhodným kolemjdoucím, že by byl skvělý prezident.

Andrej Babiš se nechal posléze odvézt domů. Před tím se ale samozřejmě vyfotil v metru pro své sociální sítě v rámci nikdy nekončící předvolební kampaně.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je pokračující trapno kolem Miloše Zemana.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>