Vladimir Putin

Vladimir Putin Zdroj: Reuters

Putin na návštěvě Chersonu. (18. 4. 2023)
Putin na návštěvě Chersonu. (18. 4. 2023)
Putin na návštěvě Chersonu. (18. 4. 2023)
Putin na návštěvě Chersonu. (18. 4. 2023)
Vladimir Putin na návštěvě Chersonské oblasti. (18. 4. 2023)
10
Fotogalerie

Putin tajně navštívil ruské diverzanty v Kyjevě, aby zvedl morálku vojáků i běžných Rusů

Válečný stratég a pozitivní motivátor Vladimir Putin opět nedbal doporučení své ochranky i tajných služeb a na vlastní nebezpečí vyrazil do týlu nepřítele, aby povzbudil ruské vojáky. Poté, co osobně navštívil frontovou linii v Luhansku, osedlal si divokého koně, kteří se podle všeho na Ukrajině prohánějí ve vyšším počtu, a odjel na něm přímo do Kyjeva, aby pozdravil ruské diverzanty a špiony, kteří se snaží Ukrajinu rozvrátit zevnitř.

„Navzdory velikému riziku odhalení pan prezident, nedbaje na své bezpečí a život, trval na tom, že musí osobně poděkovat našim klukům přímo v týlu nepřítele. Jejich práce je totiž velmi důležitá a pan prezident si je toho vědom,“ prozradil mluvčí Kremlu Peskov.

„Zcela sám na osedlaném divokém koni projel celou frontu i dost veliké území nepřítele a dorazil přímo do Kyjeva. Jeho statečné počínání je plivnutím do tváře nacistickému ukrajinskému režimu. Je to výsměch celému západu a potvrzení, že Rusko je veliké a nezlomné,“ dodal Peskov.

Verzi, že by Putin navštívit nejen frontu, ale dokonce i hlavní město nepřítele, nevěří nikdo včetně samotného Peskova, který ale musí říkat něco jiného.

„Dědek sedí zalezlý v některém ze svých bunkrů. Je paranoidní a s nikým se nestýká. Bojí se zapnout jakoukoliv elektroniku, aby ho prý nevystopovali Američani, tak celé dny sedí v křesle a vymalovává omalovánky. Moč si schovává v zavařovacích skleničkách a srát chodí do kyblíku a potom to posílá bezpečnostní službě k archivaci na později. Když s ním chce někdo mluvit, musí být před tím měsíc v karanténě a stejně musí mít na sobě minimálně sedm respirátorů. A stejně při rozhovoru s Putinem musí být v jiné místnosti než on. Vážně pochybuju, že by tenhle pošuk byť je uvažoval o tom, že vytáhne paty z bunkru, natož aby letěl někam na okupovaná území, nota bene přímo do Kyjeva,“ domnívá se bývalý člen ochranky Putina, který si nepřál být jmenován.

Ačkoliv více méně úplně každý ví, že Putin v žádném Kyjevě nebyl, ruská média včetně mluvčího Kremlu Peskova neustále opakují, že to tak skutečně je.

Na důkaz tvrzení dokonce zveřejnili několik videí i fotek z místa setkání Putina s diverzanty přímo v Kyjevě.

„Tady můžete vidět pana prezidenta, jak něco vysvětluje diverzantovi přímo v Kyjevě,“ ukazoval Peskov na kameru fotku Putina, jak otevírá ústa. Nic jiného na fotce vidět nebylo, takže zbytek kontextu fotografie si musí každý domyslet, což udělal i Peskov.

Peskov ukázal i video přímo z Kyjeva, kde po rušné ulici projde muž vzdáleně připomínající Putina. Má to být důkaz Putinovy nebojácnosti. Odborníci tvrdí, že půjde nejspíš o dvojníka, a poukazují hlavně na to, že muž na videu je černoch.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je fiasko blokády Úřadu vlády.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>