Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš Zdroj: Blesk:RENATA MATEJKOVA

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš
9
Fotogalerie

My to opravíme! Babiš vysílá Nagyovou s letlampou opravit Nord Stream v rámci kampaně

Kandidátka na senátorku Jana Nagyová, která první co bude, až vyhraje senátorské volby, rozrazí dveře a zažádá o imunitu, rozjela předvolební kampaň pořádně zostra. Respektive předvolební kampaň rozjel Andrej Babiš. Ten, jak už to u něho bývá zvykem, využil poškození plynovodu Nord Stream ke svému politickému prospěchu. „Slyšel jsem, že Nord Stream někde bouchnul. Někde na dně moře. To je výsledek nekompetentní vlády Petra Fialy. Místo toho, aby se staral o inflaci a zvyšování cen energií a tím pádem i o občany České republiky, tak místo toho bouchnul Nord Stream.

Naše hnutí samozřejmě na rozdíl od slepence Petra Fialy, tu vhozenou rukavici zvedne. Když není schopen se o to postarat premiér, postarám se o to sám,“ hřměl Andrej Babiš na tiskové konferenci, na které byl zabalen do české vlajky.

„Jenom pár okamžiků od výbuchu a zjištění, že koalice pětizla s tím nehodlá nic dělat, jsem rozhodl, že na místo vyšleme naší kandidátku na senátorku, Janu Nagyovou, která rozbitý plynovod opraví. My to pro vás opravíme. Pamatujte na to, až půjdete k volbám,“ nabádal Andrej Babiš na tiskové konference, přičemž před sebou třásl očividně vystrašenou Janou Nagyovou, která se domnívala, že půjde jen o obyčejný předvolební meeting a ne že bude oznámeno, že pojede kamsi do Baltského moře svařovat plynovod.

„Paní Nagyová je vlastenka, které leží na srdci blaho nejen mé, ale i blaho obyvatel. Ničeho se nezalekne. Žádná překážka ji nezastaví a žádný problém k řešení pro ní není dostatečnou výzvou,“ objímal Babiš bledou Nagyovou, která zřejmě na chvíli i ztratila vědomí.

„Jsem hrdou členkou hnutí ANO,“ četla Nagyová třesoucím se hlasem z připravených lístečků, které ji podstrčil Andrej Babiš a předal jí slovo. „Odjakživa jsem sloužila lidu. Nebojím se žádné výzvy. Nezaleknu se ani tentokrát. Zítra ráno nasednu na gumový člun a vydám se na širé moře opravit letlampou poškozený plynovod,“ vzlykala Nagyová.

Podle odborníků je daná situace pro Andreje Babiše výhrou. Nejenže ukáže, že hnutí ANO se nebojí velkolepých akcí, navíc pokud by Nagyová nevyhrála volby do senátu, nabízí se mu varianta B, tedy že se ztratí někde na moři a bude tak i tak uklizená před soudem. Když Jana Nagyová ztratila vědomí, byla za zvuků státní hymny odnesena několika zaměstnanci holdingu do zákulisí, kde podle Andreje Babiše projde potápěčským školením a rovněž ji naučí zacházet s letlampou, popřípadě se svářečkou nebo jiným podobným nástrojem určeným k opravě plynovodu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je štrůdl v obličeji Tomia Okamury na volebním mítinku.

Video placeholde
Tomio Okamura skončil se štrůdlem v obličeji • Reflex.cz

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>