Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: Profimedia

Tomio Okamura volil v Praze, jeho hlas nečekaně dostal místopředseda Senátu Jiří Růžička. (23.9.2022)
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
Tisková konference SPD (19.5.2022)
Tisková konference SPD (19.5.2022)
11
Fotogalerie

Volím TOP 09, protože SPD volí jenom blbci, zdůvodnil Okamura, proč dal hlas Růžičkovi z TOP 09

Při letošních komunálních a senátních volbách mnoho lidí zaskočila skutečnost, že předseda hnutí SPD Tomio Okamura vhodil do hlasovací urny lístek Jiřího Růžičky, který kandidoval do senátu za TOP 09. Mnozí lidé z toho byli překvapení a voliči a sympatizanti SPD rozhořčeni a dožadovali se vysvětlení.

„To bude nějaký mediální podvod tohle. Tomek by nám tohle nikdy neudělal. Tomek je náš. Ten tu pakáž z pětikoalice zla volit přeci nemůže. Že ne?“ nevěřil pan Jaromír z Chomutova, který má sice na klopě připnuto na pět a půl kila odznáčků SPD, ale volit nebyl, protože podle něho volby prý nic nezmění a je to podvod.

Není to však jen pan Jaromír z Chomutova, kdo se podivuje nad volbou Tomia Okamury. Další a další voliči a sympatizanti SPD chtějí vysvětlení.

„Volím TOP 09 pravidelně. Mají zajímavý program a tahle liberárně pravicová politika mě oslovuje. Podívejte, já jsem bohatý, inteligentní člověk. Na mě žádní populisti, co jenom straší a nadávají, dojem neudělají. Volím TOP 09, protože SPD volí jenom blbci,“ překvapivě upřímně okomentoval svou volbu Tomio Okamura.

„Teď jsem tu jako občan. Jako volič. Jako občan a volič bych si o SPD ani kolo neopřel, to je jasný. My cílíme samozřejmě na tu nejhloupější spodinu. Nejdříve je něčím postrašíme, vymyslíme si problém a následně jim k tomu nabídneme nějaké naprosto jednoduché řešení, které ve skutečnosti není realizovatelné. Například že zlevníme plyn. To je samozřejmě úplná píčovina, že bychom byli schopni zlevnit plyn, ale ty lopaty tomu uvěří a dají nám hlas. Takhle funguje SPD a já se za to nestydím. Já ale na tohle SPD rozhodně neskočím, a proto volím topku.

Nezvykle upřímné vyjádření vyvolalo značné reakce nejen mezi voliči SPD, ale i mezi vládními stranami.

„My jsme samozřejmě rádi, že náš program pana Okamuru zaujal natolik, že nás dlouhodobě volí. Navrhujeme proto, aby tu svou komedii se jménem SPD rozpustil, veřejně se omluvil, párkrát se přes záda kajícnicky švihnul bičem, a potom může nastoupit k nám,“ pronesla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová na adresu Tomia Okamury.

Jak znějí hlasy směrem k Okamurovi z vládních lavic vesměs v pozitivním duchu, nit na něm suchou nenechala Trikolora.

„Je to zrada na voličích. My jsme mu věřili. Naše strana, která je dlouhodobě v prdeli a nikoho nezajímá, byla doslova závislá na SPD, ke kterému jsme se v mnoha okresech doslova přisáli, a on přijde teď s takovou bombou. Já teda samozřejmě taky volím SPOLU, ale nebudu to vytrubovat do světa, že jo? Vysvětlovala předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je štrůdl v obličeji Tomia Okamury na volebním mítinku.

Video placeholde
Tomio Okamura skončil se štrůdlem v obličeji • Reflex.cz

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>