Země živitelka: Prezident Miloš Zeman.

Země živitelka: Prezident Miloš Zeman. Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Země živitelka: Prezident Miloš Zeman.
Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou při zahájení školního roku na Základní škole Charlotty Garrigue Masarykové v Lánech. (1.9.2022)
Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou při zahájení školního roku na Základní škole Charlotty Garrigue Masarykové v Lánech. (1.9.2022)
Zeman podepsal vstup Finska a Švédska do NATO.
Země živitelka: Prezident Miloš Zeman.
8
Fotogalerie

Z Pražského hradu unikl protokol pro případ úmrtí prezidenta Zemana

Úmrtí královny Alžběty ukázalo, že Velká Británie byla na tuto skutečnost řádně připravena a v této souvislosti existoval protokol, kde bylo jasně napsáno, co přesně se bude dít, kdo bude koho informovat, kdy a jak bude uveden nástupce královny a podobně. Jedná se o dlouhý seznam úkonů, které jsou rozloženy do několika dní.

V souvislosti s tímto protokolem se lidé v České republice začali pídit po tom, jestli existuje i něco podobného u nás pro případ, že by zemřel prezident Miloš Zeman.

Ukázalo se, že existuje, a naší redakci se podařilo získat kopii tohoto protokolu. Exkluzivně proto část protokolu zveřejňujeme. Co se tedy bude dít, pokud Miloš Zeman zemře během své funkce?

1. Bod nula. Tým složený z hlavního archeologa, balzamovače, lékaře, fyzioterapeuta, ošetřovatele a zástupce Číny během hodiny ve třech intervalech po dvaceti minutách ani jednou nenahmatá prezidentovi tep, pročež ho následně prohlásí za mrtvého.

2. Přezkoumání. K ostatkům prezidenta Zemana přichází kancléř Vratislav Mynář, který znovu osobně ověří, že prezident nemá tep. Toto dvoufázové ověřování je nutné, jelikož v minulosti se již stalo, že pan prezident nedisponoval tepem klidně i celé dopoledne. Jestliže i kancléř dozná, že prezident nemá tep, proběhne již druhé prohlášení prezidenta za mrtvého.

3. Odtržení. Protokol v tomto případě počítá s násilným fyzickým odtržením plačícího Jiřího Ovčáčka od ostatků Miloše Zemana. Podle prognóz bude Jiří Ovčáček křečovitě svírat ruku či nohu mrtvého prezidenta, bude agresivní a bude odmítat prezidenta opustit. K odtrhnutí mluvčího od prezidenta bude zapotřebí minimálně tří členů hradní stráže.

4. Skartace. Bezprostředně po druhém prohlášení prezidenta za mrtvého proběhne pod vedením hradního kancléře Vratislava Mynáře rozsáhlá skartace veškerých dokumentů na Hradě i mimo něj. Skartováno bude preventivně všechno, co skartovat půjde.

5. Aktivování protokolu „Starej to zalomil“. Už během skartace aktivuje kancléř Vratislav Mynář protokol „Starej to zalomil“, kdy telefonicky kontaktuje Martina Nejedlého, kterému oznámí, že prezident zemřel. Následně kancléř ještě telefonicky s touto skutečností obeznámí kontakty na ruské a čínské ambasádě.

6. Úprk. Martin Nejedlý opouští republiku.

7. Zlatý padák. Kancléř Vratislav Mynář na Hradě i v zámku v Lánech vytrhává ze zdí měděné dráty, a pokud jsou, tak i plovoucí podlahy. Spolu se stříbrnými příbory vše nakládá do přistavené dodávky a dává řidiči povel k odjezdu.

8. Informování veřejnosti. Jakmile se podaří vzkřísit Jiřího Ovčáčka, tento záhy obeznámí veřejnost o úmrtí prezidenta republiky na svém twitterovém účtu formou několika žalmů.

9. Informování vlády. Kancléř Vratislav Mynář telefonicky oznámí premiérovi České republiky, že prezident zemřel.

10. Ustanovení regenta. Kancléř Vratislav Mynář se jmenuje dočasným regentem České republiky. Oficiálně tak převezme prezidentovy pravomoci, které do té doby držel pouze neoficiálně.

11. Příprava pohřbu. Druhý den po smrti prezidenta konečně někdo zajde na lůžko pro jeho ostatky, které v posteli leží již dvacet čtyři hodin. Po všech nezbytných úkonech nebyl dosud čas mrtvé tělo řešit. Zatímco jsou ostatky prezidenta republiky uloženy do chladícího boxu, probíhá příprava pohřbu. Tedy informovat vdovu, že její manžel včera zemřel, a tentokrát už natrvalo. Následně je třeba vybrat panu prezidentovi oblek do rakve a zajistit mši i průvod. Prezidentská kancelář pozve světové státníky na pohřeb.

13. Přijímání kondolencí. Celý následující den je vyhrazen pro přijímání kondolencí světových státníků a plánování jejich příjezdu na pohřeb. Protokol počítá s tím, že kondolence nikdo nepošle a nikdo ani nepřijede.

12. Pohřeb. Po mši a průvodu jsou ostatky prezidenta v rakvi převezeny na lafetě na Olšanský hřbitov za přítomnosti třiceti prázdných židliček, které byly vyhrazeny světovým státníkům, kteří nepřijeli. Za melodie státní hymny je rakev spuštěna do hrobu. Za rakví následuje spuštění Jiřího Ovčáčka do hrobu, který bude pohřben spolu s prezidentem republiky.

13. Zatčení regenta. Dva dny po pohřbu proběhne slavnostní zatčení Vratislava Mynáře pro několik trestných činů včetně vlastizrady, kuplířství, hanobení ostatků nebo korupci.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například úmrtí britské královny Alžběty II.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>