Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Ne nadarmo se říká: "Když to neumíš, tak nepij."
Ne nadarmo se říká: "Když to neumíš, tak nepij."
Odhalování k alkoholu neodmyslitelně patří
Ne nadarmo se říká: "Když to neumíš, tak nepij."
Někdy to skončí zvracením, jindy spánkem na lavičce
12
Fotogalerie

Občané chtějí kromě energií zastropovat i ceny cigaret, piva, prostitutek a dalších komodit

Kvůli rostoucím cenám energií vláda Petra Fialy rozhodla o jejich zastropování. Ačkoliv to je krok, po kterém mnoho občanů volalo, začíná se ukazovat, že tohle nestačí. Lidé chtějí plošné zastropování cen stěžejních komodit, jako jsou cigarety, pivo, prostitutky anebo hrací automaty.

„To, že zastropují cenu elektřiny a tepla, to je jako hezký, ale k čemu mi bude v zimě doma teplo, když si tam nebudu moct dotáhnout kurvu? Se stávajícími cenami to vypadá na prohoněnou zimu,“ postěžoval si Marek Venclík z Brna, kterému zastropování cen energií nestačí.

„Jsem nezaměsntaný a před tím jsem pracoval jako skladník, než mě vyrazili kvůli chlastu. Mám právo na kurvu, retka i pivo za rozumnou cenu, kterou si můžu dovolit. Co pro moje právo dělá vláda? Úplný hovno. Cpe prachy Ukrajincům a na nás Čechy kašle. Zaprodanci a kolaboranti to jsou. Myslíte, že si z podpory v nezaměstnanosti můžu dovolit každý den dvě krabky máček, pět piv v hospodě a dvakrát týdně aspoň nějakou cikánku s kapavkou po slevě? Ani náhodou. Vláda místo aby zajistila potřeby svých občanů, cpe prachy na Ukrajinu. Prachy z našich daní. Tedy z mých ne, protože já daně neplatím, ale i tak mě to sere,“ dodal Marek Vaclík, který se s tím, že nemá peníze na prostitutky, obrátil na Člověka v tísni a spustil na portálu Donio dobročinnou sbírku, kde se pokouší získat finance alespoň na jednu prostitutku týdně. Pokud se naši čtenáři chtějí do sbírky pro pana Vaclíka zapojit, tak na stránkách Donio mohou hledat sbírku s názvem „Umožněte Márovi si zašukat“.

Nejsou to však jenom rostoucí ceny prostitutek, které uvrhají řadu domácností do existenční krize. Na vině jsou vedle vysokých cen cigaret a piva i vysoké ceny hracích automatů.

„Je to skrytá inflace. I když stojí jedna otočka na matech pořád stejně jako dřív, ve výsledku prohrávám v průměru o dva až tři tisíce víc než v minulém roce. Když jsem přišel do herny s pěti tisíci vloni, vydržel jsem hrát klidně i dvě hodiny. Teď to prohraju za hodinu. To je padesátiprocentní nárůst inflace. A tohle nám vláda tají,“ domnívá se Antonín Srb, který prodává noviny v trafice a přivydělává si jako gambler.

„Takhle to dál nejde. Jestliže jsem dřív na matech pravidelně prohrával peníze na nájem, teď prohrávám peníze nejen na nájem, ale i na jídlo. Já žádám vládu o zastropování cen hracích automatů. Jakmile bude zase nějaká další demonstrace, budu tam,“ nastínil pan Srb, jak hodlá zařídit zastropování cen hracích automatů.

Podle dostupného zjištění se však vláda ceny cigaret, piva, prostitutek a hracích automatů zastropovat nechystá. Lze tedy očekávat v blízké době další demonstrace.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou ale je, že na výzvu Markéty Pekarové Adamové plete celé Česko.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>