Video placeholde

Atentát na Tomia! Okamura dostal od aktivistky štrůdlem do obličeje

Skutečně netradičně zakončil ve čtvrtek předseda hnutí SPD Tomio Okamura takzvanou Tradiční pouť, po které od konce srpna objížděl republiku, aby nahnal poslední hlasy před víkendovými volbami. Na pražském Proseku mu dívka vydávající se za fanynku přinesla veganský štrůdl a zrovna když Tomio děkoval, dostal s ním do obličeje. Koukněte na video! 

Odporný teroristický čin si připsala na vrub Biotická pekařská brigáda, česká odnož devadesátkové americké iniciativy, která útočila všemožným pečivem na mocné a bohaté ve Spojených státech. Mezi jejich oběti se tenkrát počítal mimo jiné i Bill Gates nebo ekonom Milton Friedman. Anarchistka si vybrala za svůj cíl Tomia Okamuru proto, že podle ní ztělesňuje to nejhorší ze systému.

„Tomio Okamura je pro mě fašistický zmrd a utlačitel,” píše o něm ve svém manifestu. „To, co říká, jsou toxické a nebezpečné výblitky toho nejnechutnějšího kalibru plné nenávisti vůči všem, kteří jsou jiní než on. Je to obchodník se strachem a populista, co řekne cokoliv jen aby si získal a manipuloval masy lidí, a aby pak mohl usednout na trůn a z něho vládnout tvrdou rukou.” 

Útok má mimochodem upozornit i na to, jak naše společnost zbytečně plýtvá jídlem. Štrůdl byl upečen z vyhozených potravin a šlehačka byla veganská, aby nezatěžovala již takhle dost zkoušenou planetu. Jak je vidět, dnešní mládež si pro vyhozené potraviny využití nakonec najde. 

Koukněte na video!