Václav Klaus

Václav Klaus Zdroj: Bl

Jindřich Forejt navštívil poprvé po prodělané mrtvici Institut Václava Klause, kde pracuje po odchodu z Pražského hradu.
Jindřich Forejt navštívil poprvé po prodělané mrtvici Institut Václava Klause, kde pracuje po odchodu z Pražského hradu.
Na souboj Česka s Německem se dorazil podívat i bývalý prezident Václav Klaus
Václav Klaus
Václav Klaus
10
Fotogalerie

Václav Klaus odvolal Markétu Pekarovou Adamovou z parlamentu a vydal ji do Maďarska

Bývalý prezident a nejdůležitější člověk v novodobé historii Václav Klaus v pondělí dopoledne odvolal Markétu Pekarovou Adamovou z pozice předsedkyně sněmovny, předsedkyně parlamentu i z pozice poslankyně. Důvodem bylo její vyjádření k blížícím se volbám v Maďarsku, kdy vyjádřila názor, že by Maďaři měli už konečně vyhnat Viktora Orbána.

„Toto vyjádření bylo naprosto nepřípustné. Kór od někoho, kdo zastává tak vysoké státní funkce. Maďarsko, potažmo Viktor Orbán samotný je přítelem České republiky a my ho musíme podpořit. Ne, že ho budeme naopak pomlouvat. Takhle se přátelé nechovají,“ kroutil hlavou Václav Klaus na sjezdovce v Peci pod Sněžkou, když při jízdě na lyžích z kopce dolů zároveň odpaloval tenisovou raketou míčky, aby skloubil své dvě záliby dohromady. 

„Ze své pozice proto zbavuji Markétu Pekarovou Adamovou všech jejích politických funkcí. Nedá se nic dělat. Může si za to sama. Rovněž jsem rozhodl, že ji vydáme do Maďarska panu Orbánovi, aby ten rozhodl, co s ní,“ pravil rázně Václav Klaus, když sjel kopec, odpálil několik míčků a jal se obléknout růžové sako. 

Na připomínku několika novinářů, že nemá žádné pravomoci na odvolání Pekarovové Adamové, Václav Klaus vztyčil výhružně ukazováček a dotyčné novináře odvolal.

„Víte, kdo já jsem? Víte, kdo já jsem? Víte, kdo já jsem?“ zacyklil se Václav Klaus v návalu vzteku, pročež musel být asistenty převezen zpět do Institutu Václava Klause na opravu a aktualizaci softwaru. 

Jakmile tam dali Klause opět do pořádku, mohl se konečně zapojit do naplnění svých hrozeb.

„Víte, kdo já jsem?“ vykřikoval znovu Václav Klaus, když ho ochranka vyváděla ze sněmovny, kde se pokoušel svázat provazem Pekarovou Adamovou a osobně ji ze sněmovny odnést. Pravděpodobně se ji chystal nejen odnést, ale rovnou unést, a to přímo do Maďarska. 

„Taková lumpárna. Takhle by se k Václavu Klausovi nikdo chovat neměl. Václav Klaus si tohle nezaslouží. Václav Klaus to tak nenechá,“ vyhrožoval před budovou sněmovny vyvedený Václav Klaus a sliboval pomstu. Nakonec se uklidnil a odvolání Pekarové Adamové hodil Klaus do její schránky, čímž považoval záležitost za vyřízenou. 

„Paní Markéta Pekarová Adamová byla právě zbavena všech svých funkcí a byla vydána do Maďarska,“ prohlásil Václav Klaus na tiskové konferenci ministra zdravotnictví Válka, kam se Klaus bez pozvání, vyzvání a bez respirátoru vetřel a na chvíli se za řečnickým pultem chopil mikrofonu. 

Jakmile národu na tiskové konferenci týkající se představení nových protiepidemických opatření oznámil, co udělal, zatleskal si, předal si diplom za celoživotní dílo, poděkoval si za to, že je, načež se s novináři rozloučil a s pocitem dobře odvedené práce se vrátil zpět do svého institutu. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že čeští agrobaroni vracejí úder.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>