Jiří Ovčáček byl převezen do nemocnice, byl opilý

Jiří Ovčáček byl převezen do nemocnice, byl opilý Zdroj: Reprofoto Twitter

Prezident Miloš Zeman (vlevo) a lídr koalice Spolu a předseda ODS Petr Fiala
Briefing vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě. Na snímku mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček  (21. 10. 2021)
Prezidentův kancléř Vratislav Mynář (uprostřed) a mluvčí Jiří Ovčáček (vpravo).
Ovčáček, Mynář a Nejedlý
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček (17. 10. 2021)
9
Fotogalerie

Musel jsem na Hradě vypít všechen alkohol, aby se k němu prezident nedostal, obhajoval Ovčáček svůj opilecký přešlap

Médii o víkendu prolétla zpráva o opilém hradním mluvčím Jiřím Ovčáčkovi, kterak za to řádně vzal, odmítl v taxíku zaplatit a nakonec ho vezla sanitka do nemocnice. Na zbožného neduživého Jiřího, který ve volném čase spíš sedí rovně na židli, než že se někde opíjí, je toto chování velmi nezvyklé. Poté, co Ovčáček zveřejnil důvody, které ho ke všemu tomu vedly, začíná to do sebe pasovat. 

V první řadě je potřeba říci, že nejsem žádný alkoholik, jenom jsem dělal svou práci. Jak jistě víte, pan prezident je chabrus na játra. Doktoři mu zakázali alkohol. 

Ten filuta a rošťák v jednom má ale na Hradě po různu poschovávané lahve s alkoholem, takže je potřeba na to dohlídnout. Pan prezident si už nepamatuje, kde všude ty lahve nastrkal, takže je téměř nemožné je všechny najít a zlikvidovat. 

Jelikož je pan prezident děsně zvídavý, tak na svém kolečkovém křesle jezdí po chodbách Hradu a šmejdí, kde se dá. Už několikrát se nám stalo, že si tak pan prezident šmejdil, když tu zpoza brnění vytáhl flašku Becherovky. Pan prezident radostí zatleskal a pak se do ní vrhl. Okamžitě jsem tak musel zasáhnout, flašku mu vytrhnout z ruky a na místě ji vypít, aby viděl, že už není. To se musí vypít před ním, jinak kdybyste ji někam odnesli, tak by ji pan prezident potom jel zase hledat,“ vysvětloval Jiří Ovčáček na tiskové konferenci, kterou svolal na požehnané nedělní odpoledne.

Celý zelený Jiří Ovčáček, který si po své životní kocovině během tiskové konference tu a tam jen trošičku odplivl do připraveného lavoru na řečnickém pultíku, vysvětloval, jak se on opít nechtěl a že to dělal pro pana prezidenta a vlastně pro celou Českou republiku. 

„Já si myslím, že se zase tak moc nestalo. Vypil jsem na mé poměry dosti alkoholu, načež jsem spořádaně odjel taxíkem domů. Nebýt těch bulvárních hyen z Pražské kavárny, které vytrhly všechno z kontextu, příběh si přibarvily a fotky upravily, nebylo by na tom nic skandálního,“ rozčílil se Jiří Ovčáček na bulvár a Pražskou kavárnu, že celou aféru přikrášlila. 

Taxikář, který Jiřího Ovčáčka vezl, však s přikrášlenou verzí naprosto souhlasí.

„Už jsem měl skoro padla, když tu jsem na ulici viděl na zemi hubeného mužíka. Ležel na zemi a byl očividně opilý. Zastavil jsem u krajnice a zeptal se ho, zda nepotřebuje někam odvézt. Hulákal na mě, ať mu vykouřím čuráka. 

Ač byl agresivní a vulgární, nemohl jsem ho nechat ležet na zemi. Bylo pod nulou a jistě by pouze v saku a kravatě umrzl. Tak jsem ho naložil do taxíku. 

Zeptal jsem se ho, kam ho mám odvézt. On řekl, že domů do Sovětského svazu, načež opakoval svou výzvu ohledně felace, pak se poblil, pomočil a na chvíli usnul. To jsem si fakt pomohl. Za dobrotu na žebrotu. 

Když se mi tam vzadu i podělal a telefonem si volal gigola přímo ke mně na zadní sedadlo do taxíku, došla mi trpělivost a přivolal jsem policii. 

Když přijela hlídka, muž jednoho z policistů pokousal, načež vyskočil na kapotu taxíku, sundal si kalhoty a vykřikoval, že je Batman. To už ale dostal obuškem do zátylku a Batman byl policií zpacifikován a odvezen na záchytku,“ vypověděl taxikář, který Ovčáčka toho večera vezl domů.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je nové veřejné vystoupení prezidenta Zemana.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>