Divoký kačer: Lidé se po ivermektinu začínají chovat jako koně

Divoký kačer: Lidé se po ivermektinu začínají chovat jako koně Zdroj: Profimedia

Divoký kačer: Lidé se po ivermektinu začínají chovat jako koně
Divoký kačer: Lidé se po ivermektinu začínají chovat jako koně
Divoký kačer: Lidé se po ivermektinu začínají chovat jako koně
3
Fotogalerie

Vedlejší účinky Ivermektinu: Jeho uživatelé začali řehtat a vyžadují hřebelcování

Lidé, kteří se z nějakého důvodu rozhodli pro léčbu či prevenci proti covidu Ivermektinem, tedy přípravkem na odčervení koní, hlásí nežádoucí vedlejší účinky. Spousta z nich začala spontánně řehtat nebo se potýkají s neutichajícím nutkáním zúčastnit se koňských dostihových závodů jako koně.

„Začalo to nenápadně. Už půl roku preventivně používám Ivermektin, abych se vyhnul onemocnění covidem. Doporučovali to na Facebooku a znělo mi to logicky. Farmaceutická lobby, která ovládá celý svět, nechtěla, aby se o tom vědělo, protože to je levné a nic moc jim z toho nekápne. Z toho důvodu jsem třikrát denně užíval Ivermektin a říkal si, jak jsem na všechny vyzrál. Potom ale někdy koncem října, jsem na sobě začal pozorovat změny. Ráno jsem dost samovolně řehtal, čemuž jsem zprvu nevěnoval pozornost. Postupem času jsem začal řehtat i odpoledne a navíc byl schopen za večer sníst celou otep slámy. To už mi přišlo divné. Když jsem posléze místo chůze do práce cválal, začal jsem hledat příčinu. Po diskusi s několika odborníky jsem dospěl k názoru, že se v mém případě jedná o vedlejší účinky Ivermektinu, který se používá pro koně. Teď nevím, co mám dělat. Jestli mám lék vysadit a riskovat, že se nakazím covidem, nebo ho dál používat a pomalu se stát koněm. Je to zapeklitá situace,“ posmutněl si pan Antonín z Břeclavi, který je aktuálně ubytován v hřebčíně v Dolním Osečku, kde je ustájen a ponechán na chov.

Pan Antonín není jediný, kdo se potýká s vedlejšími účinky odčervovače koní. Další a další uživatelé napříč celou republikou hlásí nezvyklé příznaky.

„Moje Maruška nikdy nevěřila na medicínu. Vždycky tvrdila, že nám lékaři lžou a že ona není ovce. Našeho syna, který zemřel na dětský záškrt, nikdy nenechala očkovat a ani k doktorovi ho nebrala. Léčila ho pomocí bylinek a měsíčních kamenů. Já ji to nevyčítal, protože váží o padesát kilo víc než já a kdykoliv jsem se ozval, tak mě zbila. Ale zase Maruška dobře vaří, takže se to vyvážilo.

Když se objevilo očkování proti covidu, tajně jsem se nechal naočkovat, aby o tom Maruška nevěděla. Ta by mi dala.

Ona samozřejmě nechtěla o žádné vakcíně ani slyšet. Bála se ji. Bála se i očkovaných lidí. Věřila, že se od nich očkováním nakazí. Pravidelně ale užívala Ivermektin. I mě ho nutila, ale já jsem jen předstíral, že ho užívám.

Jak doba plynula, začal jsem na Marušce pozorovat drobné změny. Například jí narostla srst, začala řehtat a všude po bytě dělat koblihy. Situace se postupem času horšila. Dokonce jsme si museli sehnat kováře, který ji pravidelně mění podkovy. Ani tyto vedlejší účinky ji však neodradily od užívání Ivernemtinu.

Situace dospěla do fáze, kdy je Maruška přihlášena na příští týden na koňské dostihy v Polsku. Aktuálně poptáváme žokeje, který by si ji osedlal. Maruška se úplně změnila. Není už taková, jako dřív. Chtěl bych tímto varovat ostatní, aby se před užíváním Ivermektinu zamysleli, aby nedopadli jako my,“ plakal pan Aleš z Brna, kterého jsme zastihli ve stáji, kde zrovna hřebelcoval svou ženu Marii.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že s opatřeními proti covidu to není jednoduché.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>