Vratislav Mynář v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

Vratislav Mynář v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Zdroj: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.

Vratislav Mynář v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.
Vratislav Mynář v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.
Vratislav Mynář v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.
Vratislav Mynář v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.
Brífink hradního kancléře Vratislava Mynáře na Pražském hradě, 22. října 2020.
10
Fotogalerie

Vystrčil i lékaři lžou. Pan prezident v nemocnici běhá, dělá kliky a sem tam i zvedá činky, tvrdí Mynář

Jen pár desítek minut poté, co předseda Senátu Miloš Vystrčil na tiskové konferenci oznámil, že podle zpráv lékařů, kteří se starají v nemocnici o prezidenta Miloše Zemana, není Zeman schopen vykonávat svou funkci, přispěchal Vratislav Mynář, aby všechny tyto lži vyvrátil.

Nejprve se pokusil Vratislav Mynář vyvrátit jakékoliv pochybnosti, či dokonce lži v pondělí ve tři hodiny na tiskové konferenci. Tato tisková konference mu příliš nesedla a nebyl ve své formě, neboť kromě toho, že Miloše Vystrčila označil za kundu, co se chce zviditelnit, o zdravotním stavu prezidenta, nota bene o vyvrácení jakékoliv lži žádnou informaci neposkytl.

To až večer v sobě našel Vráťa dostatek odvahy a předstoupil před národ znovu. Tentokrát v kanceláři prezidenta republiky na Pražském hradě s českou vlajkou v pozadí a Jiřím Ovčáčkem servilně klečícím vedle něho.

„To, co se odehrává v posledních dnech, je pokus o státní převrat. Pan Vystrčil, ta kunda jedna podšitá, špinavá, se snaží zviditelnit a protiprávně, protiústavně a protilidsky usiluje o sesazení prezidenta Zemana z jeho trůnu. To mu ale nevyjde, protože pravda je proti němu. Viď,l Jiříku,“ obrátil se Mynář na klečícího Ovčáčka.

„Boží hněv vyhne se jen pokorným a spravedlivým a cesta ke světlu lemována utrpením jest, byv spravedliví hospodina uzřeli…“

„To stačí, ty pošuku, zase to nepřeháněj,“ skočil mu Mynář do žalmu, nebo co to bylo, a pokračoval.

„Každopádně je to tak, že Vystrčil i lékaři, kteří mu poskytli ony očividně zfalšované zdravotní dokumenty pana prezidenta, lžou, jako když tiskne.

Pan prezident je téměř v životní kondici. Denně dělá kliky a lehsedy, a když chytne sliny, zvedá i činky. Dokonce je tak čilý a aktivní, že ho musíme v nemocnici nahánět po chodbách, protože nám ten lump pořád někde pobíhá, ale takový on už je. Vitální a plný života.

V nemocnici je z toho důvodu, že nám špatně pil, takže byl dehydrovaný. To uznávám, ale to není nic, co by ho mělo jakkoliv omezovat v jeho práci.

Pan prezident teď potřebuje klid, aby se zotavil z dehydratace. Viděl bych to tak na půl roku minimálně. Po tu dobu za ním nesmí žádní novináři a nikdo, koho si pan prezident sám nebude přát vidět.

Samozřejmě, že po dobu půl roku bude nadále svědomitě vykonávat svůj úřad a podepisovat řadu důležitých dokumentů, jako je například prodej korunovačních klenotů nebo měděných drátů z Lánů. To je vše v jeho kompetenci. Jen to bude podepisovat v klidu o samotě, aby ho u toho nikdo neviděl a nerušil.

A ještě bych rád uvedl, že jak je pan prezident dehydrovaný, tak se mu změnil rukopis, takže jeho podpis vypadá jinak než dřív. To je ale u dehydratace běžné,“ vysvětlil Vratislav Mynář, který tak konečně uvedl na pravou míru, jak se věci mají, a úspěšně vyvrátil všechny ty pomluvy.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že prezident by měl ze zdravotních důvodů odstoupit.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>