Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář oznámil, že se letos 28. října nebude na doporučení ministra zdravotnictví konat předávání státních vyznamenání. (22. 10. 2020)

Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář oznámil, že se letos 28. října nebude na doporučení ministra zdravotnictví konat předávání státních vyznamenání. (22. 10. 2020) Zdroj: Blesk

Brífink hradního kancléře Vratislava Mynáře na Pražském hradě, 22. října 2020.
Brífink hradního kancléře Vratislava Mynáře na Pražském hradě, 22. října 2020.
Brífink hradního kancléře Vratislava Mynáře na Pražském hradě, 22. října 2020.
Brífink hradního kancléře Vratislava Mynáře na Pražském hradě, 22. října 2020.
Brífink hradního kancléře Vratislava Mynáře na Pražském hradě, 22. října 2020.
8
Fotogalerie

Mafiánské praktiky Rasputinů na Hradě dostaly ránu od lékařů léčících Zemana. Prezident by měl rezignovat

Ústřední vojenská nemocnice v Praze, kde se léčí těžce nemocný Miloš Zeman, na dotaz Senátu sdělila, že „prezident teď není schopen vykonávat funkci“ a „prognóza jeho stavu je nejistá“. Je to další důkaz, jak hrůzostrašně funguje nejenom prezident samotný (třeba jsou už jeho schopnosti a vůle nemocí oslabeny), ale i jeho nejbližší spolupracovníci na Pražském hradě. Pro Česko by proto bylo nejlepší, kdyby prezident Zeman okamžitě odstoupil.

Senát kvůli vyjádření lékařů zváží, zda nastartuje proces aktivace článku 66 Ústavy o odebrání pravomocí současnému prezidentovi republiky. Ubohé mafiánské praktiky kanceláře Pražského hradu tak dostaly rány, které mohou být pro některé lidi osudné. Lži, tajnůstkářství a podvody kolem zdraví Miloše Zemana tak mohou vyústit v obrovskou blamáž, které se snažili čeští novodobí Rasputinové (pánové Mynář, Ovčáček, Nejedlý, Kruliš a další) v okolí hlavy státu zabránit.

Prezident Zeman je dlouhodobě nemocný, a proto měl dávno zvážit odstoupení z funkce. Nebylo by to nic zvláštního a nebylo by to nic, co by mohlo někoho překvapit. Ovšem jeho okolí připomínající mafiánskou organizaci, tomu dlouho bránilo. Tak dlouho, až může být Zeman potupně zbaven pravomocí společnými silami Senátu a Poslanecké sněmovny.

Prezident se přitom mohl z nemocí mimo zraky veřejnosti léčit a předat sám některé pravomoci příslušným politikům České republiky. Šlo by to udělat na nějaký čas a byl by klid. To neudělal. Byla to chyba. Je ale vážnou otázkou, zda to byla chyba plynoucí z jeho vlastního rozhodnutí, nebo byl k tomu dotlačen svým okolím. Protože to, co vyvádí jeho sekretář Mynář, zhoubná to hradní figurka, přesahuje jakékoli normální politické, společenské a morální jednání.

Mynář podle sdělení Ústřední vojenské nemocnice již 13. října dostal informaci, že Zeman „není schopen vykonávat funkci“ kvůli nemocem. Pražský hrad ale veřejnosti tvrdil pravý opak a o den později Mynář partyzánsky přivedl za Zemanem předsedu Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (z Babišova hnutí ANO), který posloužil v celé šarádě jako pověstný užitečný idiot.

Je to vlastně celé hodně smutný příběh. Na jednu stranu bylo už delší dobu jasné, že Miloš Zeman je vážně nemocný a některé věci patřící k výkonu funkce prezidenta dělat nemůže. Jeho okolí to bagatelizovalo, vymýšlelo si nejrůznější historky, které to zlehčovaly a tím byla nastoupena cesta k současnému marasmu. Mohli jsme se tomu vyhnout, kdyby lidé jako sekretář Mynář a křesťanská rychlokvaška Ovčáček neškodili v české politice.

Zeman kdysi napsal knižní bestseller „Jak jsem se mýlil v politice“. Mýlil se i při výběru svých spolupracovníků, které obsadil na významné posty na Pražském hradě. Jejich jednání bylo a je naprosto neakceptovatelné, dělá z Česka banánovou republiku a možná paradoxně nepovede k záchraně, ale pádu Miloše Zemana.

Prezidentovi přejme vyléčení, ale pro zemi by bylo lepší, kdyby ihned odstoupil. A jeho hradní nohsledi by si měli koupit jednosměrnou jízdenku do politického pekla.

Video placeholde
Kecy a politka 26: Unesený Zeman a Babiš prezidentem • reflex.cz