Matěj Stropnický 2017

Matěj Stropnický 2017 Zdroj: Profimedia

Matěj Stropnický s Janou Maláčovou na inspekci v továrně na Teplicku.
Matěj Stropnický: Kandiduji, kontroluji, propaguji (sám sebe)
Matěj Stropnický 2014
Matěj Stropnický 2014
Matěj Stropnický 2014
13
Fotogalerie

Kat Stropnický: Dostal už dvě strany. Teď si brousí zuby na Piráty

Jeho spanilá jízda pokračuje. Poté, co se mu podařilo dostat pryč z Poslanecké sněmovny Zelené, neusnul na vavřínech, napnul síly a úspěšně vyvedl pryč z Poslanecké sněmovny i ČSSD. Nyní se hodlá zaměřit na Piráty.

„Mým snem je prázdná Poslanecká sněmovna. Vím, že to je velmi smělé, ale já věřím, že se mi to jednoho dne podaří. Je za tím mravenčí práce, ale výsledky přicházejí. Hned jak jsem před lety dostal Zelené pryč ze hry o sněmovnu, začal jsem přemýšlet, co dál. Věděl jsem, že například komunisté se dostanou z Poslanecké sněmovny i bez mého přičinění a jako levicově smýšlející člověk jsem stál před rozhodnutím, jestli zazdít ČSSD, nebo Piráty. Volba padla na ČSSD. Myslím, že jsem nemohl volit lépe,“ usmíval se Matěj Stropnický jen pár hodin po sečtení všech hlasů, kdy bylo jisté, že ČSSD ze sněmovny opravdu dostal.

„Ten úspěch se nezrodil ze dne na den. Možná to vypadá, že jsem na loď ČSSD naskočil teprve nedávno, ale opak je pravdou. Už to bude pár let, kdy jsem se o ČSSD začal zajímat a pomaličku ji takzvaně oťukával. Všechno jsem připravoval, abych mohl naskočit do předvolební kampaně v plné síle a s jasným plánem i cílem.

Povedlo se mi spojit s paní Maláčovou a vytvořit společně s ní takzvanou Hustou dvojku. Ona to sice nevěděla, ale naše Hustá dvojka měla za cíl ČSSD potopit. To muselo být jasné každému, kdo viděl nějaké naše vystoupení. Nechápu, jak to mohlo paní Maláčové nedojít, ale tím lépe pro mě. Když se podíváme na volební výsledky, bylo to těsné, ale za sebe musím říci, že jsem odvedl maximum,“ chlubil se Matěj Stropnický.

Na dotaz, zda má nyní splněno a dá si zasloužené dlouhé volno, tvrdí Matěj Stropnický, kterému se říká nová Bobošíková, že v žádném případě.

„Můj boj nekončí. Ani náhodou. Zelení jsou venku, ČSSD je taky venku. To je dobrý začátek. Nyní mám před sebou další výzvu. Mám jenom čtyři roky na to, dostat ze sněmovny Piráty. Do pár měsíců si podám u Pirátů žádost o členství a pak se do toho zase pustím. Pomalu. Musím si je nejdříve oťukat a zjistit, kudy povede možná cesta k potopení pirátské lodi. Jakmile se u Pirátů budu cítit silný v kramflecích a po stranické hierarchii vystoupím dostatečně vysoko, vrhnu se na to. Před dalšími volbami do toho zase půjdu po hlavě a to by bylo, abych to nezvládl i do třetice,“ prozradil Matěj Stropnický své plány do budoucna.

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Matějem Stropnickým • Prostor X

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Matěj Stropnický už zkoušel všelijaké psí kusy.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>