Andrej Babiš odchází ze slavnostního oběda, protože si uvědomil, že už není premiér

Andrej Babiš odchází ze slavnostního oběda, protože si uvědomil, že už není premiér Zdroj: ČTK; Koláž reflex.cz

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) ohlásil nákup obytného auta (27. 12. 2021)
Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) ohlásil nákup obytného auta (27. 12. 2021)
Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) ohlásil nákup obytného auta (27. 12. 2021)
Petr Fiala a Andrej Babiš
Premiér Petr Fiala (ODS) přebírá funkci od Andreje Babiše (ANO) (17.12.2021)
20
Fotogalerie

Babiš odešel z novoročního oběda s prezidentem hned po polívce, protože si uvědomil, že už není premiér

Bývalý premiér Andrej Babiš dostál známému rčení, že zvyk je železná košile. Společně se svou manželkou se totiž vydal na lánský zámek na tradiční novoroční oběd s prezidentem a jeho ženou. Tato tradice se týká premiéra, což už Andrej Babiš není.

„Bylo to všem poměrně nepříjemné. Pan Babiš s manželkou přišli o trochu dřív. Nikomu nedali vědět, že přijdou, což je u pana Babiše obvyklé. Přichází, jak se mu zlíbí.

Usedli k prostřenému stolu a chvíli čekali. Pan Babiš se posléze doslova ptal, jestli dědek dorazí, nebo už konečně natáhl bačkory. Když mu bylo oznámeno, že pan prezident se připravuje a že tu je za chvíli spolu s manželkou, premiérem a jeho ženou, Babiš příliš nevnímal a vrhl se na polívku.

V době, kdy Andrej Babiš dojídal polévku, vešel do místnosti premiér Fiala s prezidentem. Pan Babiš se tázavě podíval na prezidenta a se slovy: „Co ten tu dělá?“ ukazoval na pana Fialu. Když mu bylo oznámeno, že pan prezident poobědvá s panem premiérem, zřejmě mu konečně došlo, že už není premiér, druhé jídlo si nechal zabalit a pak spolu s manželkou bez rozloučení odešel,“ tvrdí zdroj blízký Hradu, který si nepřál být jmenován.

„Bylo to zvláštní. Pan prezident mě i mou ženu přivítal hned u vchodu a potom jsme šli ke stolu, kde už seděl Andrej Babiš s manželkou, kteří zrovna dojídali polévku. První, co mě napadlo, bylo, že to je nějaká lest. Že Zeman s Babišem jsou domluvení a teď, když jsem jim na to skočil, mi budou dělat zářezy trenýrek nebo ohýnky. Pohled na pana prezidenta, který ve svém kolečkovém křesle jen klimbal hlavou dopředu dozadu, mě uklidnil, protože z této strany žádné fyzické násilí očividně nehrozilo,“ líčil svůj první novoroční oběd s prezidentem Petr Fiala.

„Když byl Andrej Babiš spraven o tom, že tu nemá co dělat, protože již není premiérem, děsně moc se rozčílil. Vykřikoval, že to je lumpárna, a sháněl se po Vojtěchovi, že to na něj celé hodí a odvolá ho. Nakonec si nechal zabalit druhé jídlo a společně s ženou odešli. Následně jsme konečně usedli ke stolu a mohli se najíst. Tedy pouze pan prezident se ženou jedli. Nám jídlo sežrali Babišovi. Alespoň jsme tedy se ženou pili minerálku a s panem prezidentem si povídali o běžných věcech. Žena měla v kabelce čokoládovou tyčinku, takže jsme si ji dali napůl, abychom zahnali částečně hlad,“ uzavřel současný premiér.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že buzerace se stala nejúčinějším prostředkem boje proti covidu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Andrej Babiš a jeho "sexuální" scéna z knihy Sdílejte, než to zakážou • Martin Bartkovský