„Lepšolidi“, do kterých se pustil prezident ve vánočním poselství, mohou mít z Ovčáčkovy fotovýstavky v kanceláři radost

„Lepšolidi“, do kterých se pustil prezident ve vánočním poselství, mohou mít z Ovčáčkovy fotovýstavky v kanceláři radost Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jiří Ovčáček
Miloš Zeman v Lánech se svým mluvčím Jiřím Ovčáčkem
Miloš Zeman v Lánech se svým mluvčím Jiřím Ovčáčkem
Miloš Zeman a Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček je ředitelem tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky a mluvčím Miloše Zemana.
5
Fotogalerie

Panu prezidentovi nainstalujeme do krypty zavlažování, abychom předešli dehydrataci, tvrdí Ovčáček

Prezident Miloš Zeman byl minulý týden hospitalizován v nemocnici z důvodu vyčerpání a dehydratace a celý národ se ptá, jak to lidé z Hradu mohli dopustit.

„Neskutečný amatérismus a svým způsobem i blamáž. Jiří Ovčáček nebo pan Mynář mají za úkol se o pana prezidenta starat. Krmit ho, napájet, převalovat, aby neměl proleženiny a podobně. To je jejich práce. Jak se mohlo stát, že dovolili, aby byl pan prezident dehydrovaný? Kde to jsme? V jakém státě dovolí prezidentovo okolí, aby byl nebožák dehydrovaný?“ diví se pan Antonín, který stejně jako téměř celá republika nemůže pochopit nekompetentnost prezidentova okolí.

„Je to samozřejmě nepříjemné a nemilé. Uznávám, že je to z části má vina, protože jsem mezi modlením a psaním žalmů zapomněl na svou primární funkci, tedy ošetřovatele pana prezidenta. Mým úkolem je hlavně udržovat pana prezidenta na živu. Psát na Twitter žalmy je až druhý nejdůležitější úkol. Omlouvám se národu, že jsem dopustil dehydrataci pana prezidenta. Již se to nebude opakovat a počínaje tímto týdnem jsme zahájili kroky, které podobné blamáži do budoucna zabrání,“ omlouval se Jiří Ovčáček na tiskové konferenci, přičemž se po každé větě přetáhl po zádech kusem lana, aby si způsobil bolest, a odčinil tak částečně alespoň po morální stránce své pochybení. 

„Do konce týdne bude v kryptě pana prezidenta nainstalováno zavlažování. Jakmile pana prezidenta uložíme k hibernaci do jeho prezidentské rakve v kryptě, automaticky se zpustí časovač, který každé čtyři hodiny na pět minut spustí zavlažování. Pan prezident bude tedy konstantně držen ve vlhkém stavu, takže by se nemělo stát, že by byl příliš vysušen a dehydrován,“ ubezpečil národ Jiří Ovčáček. 

Podle odborníků sice pravidelné zavlažování zabrání dehydrataci pana prezidenta, avšak z důvodu přílišného vlhka hrozí plíseň a houby.

„Plíseň nebo houby se na panu prezidentovi objevují dlouhodobě, a jsme tedy schopni zasáhnout velmi rychle a tyto neduhy odstranit v řádu hodin. Z toho důvodu se zvýšení vlhkosti pana prezidenta neobáváme. Houby i plíseň hravě zvládáme léta, tak nevidím důvod, proč by tomu nyní mělo být naopak,“ rozptyluje obavy odborníků Jiří Ovčáček. 

Vypadá to, že lidé kolem pana prezidenta problém s dehydratací vyřešili, a až se zase příště pan prezident objeví na veřejnosti, bude krásně vlhký a po ránu se nad ním bude snášet mlha. V těchto složitých dobách národ potřebuje vlhkého prezidenta více než kdy jindy. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například, že se kauza Čapí hnízdo protáhne přes nadcházející volby.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>