Jana Maláčová chce zapálit kapitalismus

Jana Maláčová chce zapálit kapitalismus Zdroj: pexels; koláž reflex.cz

Předvolební selfie ČSSD: Jan Hamáček, Jana Maláčová a další sociální demokraté
Matěj Stropnický s Janou Maláčovou na inspekci v továrně na Teplicku.
Matěj Stropnický s Janou Maláčovou na inspekci v továrně Borgers na Rokycansku.
Ministryně Jana Maláčová schytala kritiku za účast na kontrole inspektorů ve firmě na Teplicku, kam ji doprovodil i Matěj Stropnický
Jana Maláčová a Matěj Stropnický se zúčastnili přepadové kontroly v továrně v severočeské Krupce
8
Fotogalerie

Kapitalismus musí shořet! Lidé s více byty o ně přijdou a budou bydlet ve stanu, navrhuje Maláčová

ČSSD se před volbami jako ten pomyslný tonoucí chytá stébla a vábí voliče na líbivé zítřky sociálního státu, ve kterém jejich náklady zaplatí někdo jiný.

Tím „někdo jiný“ by mohli být vlastníci více bytů. Jana Maláčová, jedna ze tří lidí z ČSSD, které někdo zná, navrhuje, aby lidé s vyšším příjmem a více byty odhodili svůj stud a naplno se vrhli do financování těch méně úspěšných.

„Podívejte se, máme tady osoby, které vlastní například dva byty. Někdy i tři. Co si tyto osoby o sobě myslí? V době, kdy tadyhle chudák samoživitelka nemá na nájem nebo tadyhle nebohý nezaměstnaný si nemůže koupit dvacet lahváčů na večer, ale chudák jenom deset, tak jak si může vůči těmto lidem nějaká osoba dovolit mít dvě a více nemovitostí?“ rozlítila se Jana Maláčová a kopala při tom vzteky do obrubníku.

„Máme zde spoustu mladých, ale i starých rodin, které musí bydlet v pronájmech, a přitom by chtěly vlastní nemovitost. Na tu však nemají peníze, protože bohaté osoby nemovitosti drží a pronajímají za peníze. Takhle by to nešlo. Osobám s více byty prostě a jednoduše tyto byty vezmeme a dáme je potřebným. Dotyčná osoba bez bytů a jiných nemovitostí potom půjde bydlet do stanu. A ten stan jim pořádně zdaníme, aby si příště rozmysleli, jestli mít dvě a více nemovitostí a k tomu ještě dost peněz,“ dodala Jana Maláčová, která v tričku s nápisem „kapitalismus je debil“ šla namlátit přilehlému stánkaři, který na ulici prodával burčák a sýry.

„Shoř v pekle, ty kapitalistickej ksindle. Kvůli tobě a tobě podobným hajzlům trpí statisíce lidí chudobou. Místo toho, abys šel pracovat někam do fabriky jako spořádaný soudruh, prodáváš lidem na vlastní pěst produkty pochybný kvality a podporuješ kapitalismus. Na takový zbohatlíky, jako jsi ty, na ty si posvítíme a všechno vám zabavíme,“ rozmlátila ocelovou tyčí Maláčová nebohému prodejci jeho stánek, všechno zboží rozkopala a tu a tam flákla stánkaře tyčí přes zátylek.

„Ale já jsem jenom brigádník, já…“

„Ticho, ty nádore společnosti. Nyní zemřeš,“ přerušila Maláčová naříkání prodavače, načež ho i zbytky stánku začala polévat benzínem z kanystru, aby to vše mohla zapálit.

V ten moment k ní přistoupil jeden z jejích asistentů, aby jí vysvětlil, že tohle už stačí, že kapitalismu bylo dáno co proto a že upálit zaživa stánkaře na ulici nebude vypadat před volbami dobře.

Maláčová svolila a nebohého brigádníka ušetřila.

„Všechny nemovitosti ti ale samozřejmě zabavíme,“ prohodila směrem ke stánkaři při odchodu.

Jestli Maláčová svým ultra levicovým přístupem přitáhne k ČSSD dostatek voličů, aby se strana alespoň dostala do sněmovny, to ukážou až volby, ale bez šancí určitě není. Část voličů má ráda, když se jim slíbí, že jejich náklady zaplatí jiní. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Jana Maláčová chce budovat socialismus ať to stojí, co to stojí.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>