Matěj Stropnický

Matěj Stropnický Zdroj: Profimedia

Matěj Stropnický 2006
Matěj Stropnický 2007
Matěj Stropnický 2008
Matěj Stropnický 2009
Matěj Stropnický 2013
8
Fotogalerie

Stropnický mi snědl svačinu, usnul na gauči a nespláchl po sobě, stěžují si lidé z firem, kam se vydal na kontrolu

Matěj Stropnický, který potřebuje peníze na opravu střechy svého zámku a za ČSSD kandiduje to Poslanecké sněmovny, vzal předvolební kampaň za správný konec.  Společně s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou vytvořili úderný tandem, který má za úkol, aby se ČSSD smáli už úplně všichni,  a to včetně zbylých šestnácti voličů ČSSD.

Mezi jedním z pilířů předvolebního snažení Matěje Stropnického jsou okázalé kontroly náhodně vybraných podniků, kam se bez dovolení a jakýchkoliv pravomocí a potažmo i důvodů vydává Matěj Stropnický spolu s Janou Maláčovou. Na místě zkoumají, zda nejsou zaměstnanci šikanováni, jestli dostávají napít a najíst, zda je provoz ekologický a jestli budou všichni volit ČSSD. Výstupem těchto akcí má být povědomí o tom, že se Matěj Stropnický, potažmo celá ČSSD stará o obyčejné pracující a tepou do vykořisťujících manažerů a majitelů firem.

Tak to alespoň má vypadat, ale realita je jiná.

„Byl tady u nás pan Stropnický. Nadšeně si to tady fotil a vykřikoval, ať volíme ČSSD a taky ať mu přispějeme na střechu jeho zámku. Tohle nadšení mu vydrželo asi pět minut. Potom se sháněl po nějakém jídle. Když zjistil, že jediné jídlo dostane v kantýně na kartičku, kterou nemá, začal vyzvídat, kdo ze zaměstnanců tady má svačinu. Začal prohledávat stoly, a když našel moji bagetu, regulérně mi ji snědl. Pak si lehl na gauč, co máme v odpočívárně, a se slovy, že to je hrozná řehole tohle a že je rád, že se dobře učil, usnul a děsně chrápal.

Probudil se nějak kolem druhé odpoledne, zašel si na záchod, vybral nám na oddělení drobáky z plechovky, kam přispíváme na místní útulek pro psy, řekl, že to je pakárna, tahle práce, a potom odešel. Samozřejmě, že záchod po sobě nespláchl,“ postěžoval si pan Adam, pracovník nejmenované firmy, kam zašel Matěj Stropnický na kontrolu. Ostatně pan Adam není sám, komu přišla kontrola pana Stropnického naprosto zbytečná.

„Vůbec nevím, z jakého titulu se tady objevil, ale byl tady. Původně ho sem ani ostraha nechtěla pustit, ale on vykřikoval, že nám tatínek vyhlásí válku a že je zmocněnec vlády pro kontroly a bůhví co ještě. Nakonec mu umožnili projít a i vykonat kontrolu.

Nikým nevolený, bez jakékoliv pravomoci vykonávat kontrolu, ale zato s telefonem a úsměvem na rtu, prošel celý podnik. Dožadoval se na účetním nahlédnutí do výročních zpráv a i do mzdových výměrů, ale tam ho poslali do prdele, že kdo si jako myslí, že je. Ostatně ve všech odděleních ho poslali do prdele s tím, že tam nemá co pohledávat, protože nemá žádné pověření a de facto má status trpěné návštěvy. Tak se pan Stropnický prošel po výrobní hale, ptal se dělníků, jak se mají, čímž je zdržoval od práce, a potom se řízl o šroubovák položený na stole, protože to je lempl, kterého svět neviděl. Následně udělal děsný virvál, že je to tam životu nebezpečné, nechal si zavolat sanitku a vykřikoval, že to tam nechá zavřít,“ popisuje zase pan Antonín svou zkušenost s kontrolou Matěje Stropnického.

Jakmile se Matěj Stropnický zotaví ze zranění způsobené chybně položeným šroubovákem na stole ve výrobní hale, kde neměl co pohledávat, jistě se pustí do dalších kontrol. Protože Matěj Stropnický nepřestane, dokud nebude mít ČSSD v průzkumech nula procent.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že česká předvolební kovbojka spěje do svého finále.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>