Leták Jarmarku SPD

Leták Jarmarku SPD Zdroj: Facebook

Zleva předseda poslaneckého klubu a místopředseda hnutí SPD Radim Fiala, předseda hnutí Tomio Okamura a poslanci Jan Hrnčíř a Lucie Šafránková vystoupili na tiskové konferenci poslaneckého klubu hnutí (20. 10. 2020)
Facebook pohrozil zrušením stránek hnutí Svoboda a přímá demokracie i jeho předsedy Tomia Okamury.
Za klub SPD vystoupili před jednáním Sněmovny šéf klubu Radim Fiala a také předseda hnutí Tomio Okamura (28. 4. 2020)
Zleva šéf poslanců SPD Radim Fiala, poslanec Jaroslav Foldyna, předseda SPD Tomio Okamura, poslanec Jan Hrnčíř a poslankyně Lucie Šafránková před schůzí Sněmovny (7.4.2020)
Tomio Okamura a Vojtěch Pikal v poslanecké sněmovně
11
Fotogalerie

Na jarmarku SPD došly brambory za dvě koruny. Záhy propukly nepokoje a rabování, Okamura byl tažen za mulou

Měla to být pohodová akce, při které SPD svým příznivcům vysvětlí, jak je třeba se bát imigrantů nebo jak si zavázat tkaničku u bot. Při té příležitosti si mohli lidé koupit na místě u stánků levné potraviny a na základě toho potom volit SPD. Mělo to i myšlenku, že potraviny ze supermarketů jsou drahé, protože jsou supermarkety chamtivé, a navíc neprodávají poctivé české suroviny ani výrobky, protože jinak by byly levné. Nebo tak něco. Těžko říct, jaká přesně byla ta myšlenka, ale to není důležité, neboť přiznivci SPD po myšlenkách neprahnou.

Bohulibý záměr a příslib hezkého odpoledne se však záhy proměnil doslova v peklo na zemi.

„Tadyhle s Milunou jsme sem přišli nakoupit levnou cibuli a brambory. Kilo brambor za dvě koruny, to bylo terno. Fronta byla samozřejmě dlouhá, a než se na nás dostalo, brambory za dvě koruny došly. V tu chvíli jsme ještě s několika lidmi ve frontě na nic nečekali a vzali spravedlnost do vlastních rukou. Převrátili a zapálili jsme několik aut a vyrabovali nedaleký obchod s elektronikou. Sice nemáme brambory, ale zase si vezu domů novou televizi,“ pochvaloval si pan Jaromír, podle kterého se jarmark SPD nakonec docela povedl.

Kdo už takový pocit z jarmarku SPD nemá, je samotná SPD a několik návštěvníků jarmarku, kteří nemají jak brambory za dvě koruny, tak ani novou televizi.

„Bylo to tu jako po konci světa. Jakmile někdo zahlásil, že jim brambory za dvě koruny už došly, okamžitě nastala panika. Pro levné brambory jsme sem přišli. Samozřejmě, že jsme se chtěli i vyfotit s panem Okamurou a fotku si zarámovat a dát na noční stolek, ale hlavním tahounem byly brambory. Když došly, lidem úplně hráblo. Trvalo to opravdu jen pár minut. Nejdřív se z davu naštvaných návštěvníků ozývaly hlasy typu blamáž nebo skandál. Následně někdo zahlásil, že to takhle nenechá, že to je diktát EU, a potom se to naprosto vymklo kontrole. Začaly nepokoje. Stánky hořely. Pódium s panem Okamurou hořelo. Nejsem si jistý, ale podle mě zde proběhl i menší kanibalismus,“ popisuje chvíle hrůzy pan Jan, který se ve volném čase věnuje hraní na automatech a který za svůj zpackaný život viní elity a imigranty.

Na jarmark nebude v dobrém vzpomínat ani samotný předseda SPD Tomio Okamura, který byl rozvášněným davem odnesen z pódia a následně po náměstí tažen za mulou.

„Chudák pan Okamura. Chtěl zastavit islám, ale nepodařilo se mu zastavit rozvášněný dav podporovatelů. Jakmile došly brambory, hněv většiny přítomných se snesl právě na něho. Ačkoliv vykřikoval, že za nedostatek brambor může Evropská unie a imigranti, dav už nešel zastavit,“ vylíčil svědek události, který ze strachu o svou bezpečnost nepřál být jmenován.

Další jarmark SPD je naplánován na tento víkend, takže snad do té doby sežene SPD nejen dostatek cibule pro všechny, ale i samotného Tomia Okamuru, kterého mula odvlekla bůhví kam.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že v letošní předvolební kampani jsou populisté téměř všichni.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>