Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech

Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech Zdroj: Zbyněk Pecák

Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
12
Fotogalerie

Schillerová nám slavnostně otevírá nedokončené stavby, stěžují si stavební firmy napříč republikou

S jídlem roste chuť. Ministryně financí Alena Schillerová v Karlových Varech v hotelu Thermal slavnostně otevřela nedokončený a nezkolaudovaný bazén, což se jí zřejmě zalíbilo natolik, že od té doby téměř soustavně projíždí republiku křížem krážem a slavnostně otevírá náhodně vybrané stavby, byť řada z nich není vůbec dokončená.

„Normálně jsme šli ráno do práce. S chlapama jsme měli v plánu zrovna dělat podlahy ve druhém patře, když tu se z ničeho nic přiřítila paní Schillerová. Ani nepozdravila a spolu se svými nohsledy a s kameramanem za zády nakráčela přímo před budovu. Několik lidí od ní natáhlo přes vstupní vrata pásku. Paní Schillerová se usmála do kamery, řekla, že tuto budovu slavnostně otevírá, následně pronesla pár slov ohledně toho, jak ANO plní své sliby, že budova byla zbudována v rekordním čase, načež přestřihla pásku, ti její poskoci jí zatleskali, rozházeli všude kolem konfety a potom všichni nasedli do aut a odjeli,“ stěžuje si Vladimír Navrátil, stavbyvedoucí, který dohlíží na stavbu penzionu v Olomouci.

„Ve druhém patře nejsou podlahy a třetí patro ještě vůbec není. V objektu není elektřina ani zavedená voda a po slavnostním otevření nám sem pořád někdo leze, že by se chtěl ubytovat. Když jim řekneme, že objekt je ve výstavbě a ať se odsud dekujou, protože během probíhající stavby tady lidi nemají co dělat, ještě nám nadávají a vyhrožují, že to dají do televize. Schillerovou nám byl čert dlužen,“ dodal ještě.

Slavnostní otevření olomouckého rozestavěného penzionu není ojedinělý případ. Napříč celou republikou si stavaři stěžují, že jim Alena Schillerová slavnostně otevírá nedokončené stavby.

Video placeholde
Potěmkynův bazén: Alena Schillerová přestříhává pásku, všude je nepořádek a dráty trčí ze zdí • Martin Bartkovský

„Je to k vzteku. Stavíme malé koupaliště. V plánu je jeden plavecký bazén a jeden dětský plus menší tobogán. Zatím máme jenom oplocený pozemek a dvě díry v zemi připravené na stavbu bazénu. To ale nezabránilo paní Schillerové v tom, aby nám sem přijela s kamerami, slavnostně koupaliště otevřela a zase odjela. Od té doby nám sem chodí koupáči, kteří se koupou v díře bez vody a potom nám na internet píší špatné hodnocení typu, že na tomhle koupališti byli naposledy, protože v bazénech nebyla voda, jenom hlína a místo skokanského můstku museli do díry v zemi skákat z bagru. Takhle zkrachujeme ještě dřív, než opravdu otevřeme,“ posmutněl Emil Liška, který za dva roky hodlá v Novém Brouzdově u Mělníku otevřít menší koupaliště a jehož stavba teprve nedávno začala.

Možný ušlý zisk není však jediný problém, který ze zuřivého slavnostního otevírání staveb paní Schillerovou plyne. Mnohdy jde i o život.

„Stavíme výjezd z dálnice. Zatím máme asi dvacet metrů. Potom silnice končí a začíná remízek. Včera zde paní Schillerová slavnostně výjezd otevřela a od té doby nám už šest aut vjelo do remízku, kde narazila do stromů. Bylo tam i jedno vážné zranění,“ tvrdí Evžen Tušek, jehož firma má výstavbu dálničního výjezdu na starost.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je žaloba na kapelu Nirvana kvůli dětské pornografii.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>