Jiří Ovčáček

Jiří Ovčáček Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jiří Ovčáček (mluvčí prezidentské kanceláře) na tiskové konferenci
Jiří Ovčáček (mluvčí prezidentské kanceláře) na tiskové konferenci
Jiří Ovčáček
Divoký Kačer: Jiří Ovčáček se vydal hájit pravdu Miloše Zemana do lesů
Šance že bude Jiří Ovčáček mluvčím české hokejové reprezentace není moc velká
9
Fotogalerie

Zemana žádná BIS neodposlouchává. Ta štěnice, co našel, byla jen dětská chůvička, tvrdí Ovčáček

Prezident Miloš Zeman, který stále bojuje o sesazení šéfa bezpečnostní služby Koudelky, nyní přispěchal s dosti závažným obviněním, že BIS pod vedením právě Koudelky odposlouchává nejen jeho, ale i jeho spolupracovníky.

„Je to neskutečný skandál. Ve své pracovně jsem našel důmyslně ukryté vysoce sofistikované odposlouchávající zařízení. Je naprosto jasné, že jsem byl dlouhodobě odposloucháván BIS a dal bych ruku do ohně za to, že to bylo na příkaz šéfa Koudelky. Ten člověk je nebezpečný pro celou Českou republiku. Nemůžeme si dovolit, aby byl prezident republiky odposloucháván. Kde to jsme? Navíc jsem přesvědčen o tom, že byli odposloucháváni i mí spolupracovníci. Již jsem podal apel směrem k panu premiérovi, aby z této aféry vyvodil důsledky. Neočekávám nic menšího než odvolání Koudelky z pozice šéfa BIS a jeho přeřazení na pozici strážníka městské policie, popřípadě jeho lámání v kole,“ postěžoval si Miloš Zeman v rozhovoru, který poskytl médiím v rámci svého uvedení zpět k životu po týdnech v kryospánku.

Toto velmi závažné obvinění a potažmo i prezidentův apel na to, aby byl šéf BIS lámán v kole po pár dnech uvedl do kontextu tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček: „Pan prezident je sice ve výborné kondici jak po stránce psychické, tak i fyzické, ale pro větší klid a blaho národa ho průběžně monitorujeme. Ono důmyslné a sofistikované odposlouchávající zařízení, které pan prezident náhodou objevil na nočním stolku vedle své postele, byla ve skutečnosti dětská chůvička. Vždycky když jde pan prezident spát, dávám mu vedle postele dětskou chůvičku, abych měl nepřetřitý přehled o tom, co se zrovna děje. Kdykoliv se totiž může vzbudit, a jelikož je pan prezident po vyspání často dezorientovaný, začne plakat. V ten moment já slyším na chůvičce, že pláče, takže za ním hned běžím a zasadím ho do kontextu. Tedy mu oznámím, kdo je, kde je a kdo jsem já."

„Chůvička je potřeba i z bezpečnostních důvodů. Dříve jsme používali monitor dechu, abychom věděli, zda prezident ještě dýchá anebo už ne. Po nějaké době to ale přestalo stačit, protože frekvence výdechů a nádechů pana prezidenta byla natolik slabá a nahodilá, že nám monitor neustále pískal. Proto raději takzvaně po staru kontroluji dech pana prezidenta sluchem právě skrz chůvičku. Když v chůvičce slyším, že pan prezident dýchá a nepláče, vím, že je vše v pořádku. Nemusím se nervovat. Nemusím tak celé dny sedět vedle jeho postele a můžu vykonávat i jiné činnosti mimo jeho místnost. Když pan prezident chůvičku objevil, byl velmi rozrušený a tvrdil, že ho sledují a odposlouchávají. Nenechal si to vymluvit. Až pan Babiš vyhodí Koudelku, pan prezident se zase uklidní a všechno bude v pořádku. Každopádně pro jistotu už od té doby házím přes chůvičku tenký šátek, aby ji pan prezident na nočním stolku neviděl a nemohla ho tak dráždit,“ dodal Jiří Ovčáček.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že selhání Západu v Afghánistánu otevírá mnoho otázek pro celý svět.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Zeman o BIS i Koudelkovi: Odposlouchávají i mě! • Blesk TV