Zkrocený Hrad - česká politická kovbojka

Zkrocený Hrad - česká politická kovbojka Zdroj: reflex.cz

Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
Prezident Miloš Zeman
Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech
Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech
12
Fotogalerie

Česká předvolební kovbojka spěje do finále. Kdo bude šerif a kdo psanec?

Když hledalo Zpětné zrcátko tři týdny před lámáním voličského chleba formát, jak dát dnešnímu ohlédnutí lehkost vtipu a říznost sarkasmu, nebylo po jiskře myšlenky ani vidu ani slechu. Pravdu odhalilo až opakované monitorování projevů politiků i s nimi souvisejících událostí. Ukázalo se, že důvod absence humoru je prostý – žádná sranda tyhle volby nejsou a ani nebudou!

Jedenadvacet dní zbývalo v Cats Townu, městě založeném českými osadníky jako Kocourkov, do okamžiku, kdy šťastlivec s nejlepší kartou zvolá 9. října v saloonu: „Voko bere!“ a shrábne žetony. Znalci poměrů ale trousili skeptické poznámky, že všechno bude jinak. Bank totiž držel a karty rozdával Doug Bimbo Badman, majitel Trigger Becher Saloonu, největší lhář a křivák na Západě, který by od Chattanoogy po San Juan už na okraji každého města musel odevzdat zbraně, koně i spodky. Ne tak v Cats Townu, kde jej občané zvolili již podvakrát za šerifa, ačkoliv on, upoután mentálně i fyzicky na kolečkové křeslo, z úřadu ani nevyjížděl.

Městu tak vládli jeho tři pistolníci Grimpo, Kojot Kid a Pancho Kid – všichni s Pinkertony v zádech. Odér nenávisti vůči úspěšným i opovržení vůči vlastním adorantům se vinul z úřadovny přes hlavní třídu do saloonu, kde na sebe karetními triky poutal pozornost Dougův utajený bratr Horác Badman alias Hogo Fogo. Proto pokud neodhalí Limonádový Joe vulgo Petr Fiala léčku bratří Badmanů včas, bude 9. října marně volat: „Já se vrátím a se mnou přijde zákon!“ Zvláště pak, najde-li společnou notu harmonikář a pravnuk pirátského kapitána Flinta z Ostrova pokladů a arizonská pěnice Tornádo Lou, romanticky nyjící:

Když v báru houstne dým / tu nad likérem svým

já sním, že přijde on / mého srdce šampion

jen jemu vše co mám / já ráda, ráda dám

kdy přijde on, což já to vím / a v báru zas jen houstne dým

when coming morning sun / i give my body to him

he is a sunny way / and his name is Andrej  

Výše uvedené zprávy o neuvěřitelných událostech v Cats Townu, které přinesly The Chicken Currents a The Cow Views nejsou o nic méně podivuhodné, než ty, které přináší níže uvedený výběr Zpětného zrcátka z domácího i zahraničního tisku: 

S heslem „Budu se za vás rvát“ a programem „Až do roztrhání těla“ jde do voleb Andrej Babiš s pohnutím ANO. Cíle strůjce našeho blaha jsou přitom nemalé, když slibuje v roce 2025 důchod 20 000,- Kč – na rozdíl od dnešního 15 385,- Kč.

„Budou zvýšeny platy policistů, učitelů, sester, vojáků, hasičů, úředníků a všech, kterým jsme platy zvyšovali v minulosti, a kterým je budeme zvyšovat i nadále!“, volá Dobroděj k urnám žoldnéře státu a nezůstává při zemi! „Nezapomeneme ani na příslušníky StB, kteří konečně vystoupí z ilegality“, dodává šeptem. “Členové nově založených Závodních stráží, Lidových milicí, Uličních výborů a Pomocné služby VB se dočkají odpovídajících odměn a jejich zvlášť aktivní členové budou vyznamenání řádem Pepka Vyskoče“, rýsuje se obraz povolebního ráje.  

Video placeholde
S prezidentem v Lánech: Zeman bude zase volit ANO, hlas by hodil i ČSSD. A co vzkazuje Bartošovi? • Blesk TV

„Budeme se rvát až do roztrhání těla i v boji za vaše rodiny. Rodičovský bonus zvýšíme až na 400 tisíc i víc – podle váhy dítěte, ale daně se zvyšovat nebudou – všechno zaplatíme ze svého! Ano, bude líp!“, volá dobroděj. Potrestáni budou ti lenoši líní, kteří by se jen mrouskali, ale rodit se jim nechce. Výmluvy, že jim to nejde, u nás neobstojí! Nejsou snad ku pomoci reprodukční farmy? Co Hartenberg Holding, Dobrodějovo 1. privátní chirurgické centrum, které pod značkou Sanus. Ta v tradici staré německé firmy Lebensborn provozuje v řadě míst reprodukční kliniky a vytváří tak volební potenciál pro moderní levici, střed i pravici, které ANO zastupuje.

To zdaleka není vše. „Budeme sázet nové stromy i tam, kde to nejde a rvát se až do roztrhání těla s kůrovcem“, řekl premiér. Je to povznášející mít jistotu, že premiér osobně vysadí stromy i do těch míst D1, která se dosud nepodařilo za šest let opravit, a hlavně, že dá osobně do držky každému kůrovci.

To je bomba! Volební vize Babišova pohnutí ANO budí obdiv i v zahraničí. Důkazem je i Zpětným zrcátkem doložená kontinuita Babišovy vůle s vůlí legendárního britského premiéra: „Naše úsilí neustane ani neochabne. Budeme bojovat až do konce…budeme bojovat na mořích a oceánech; budeme se vzrůstající silou a jistotou bojovat i ve vzduchu. Budeme… bojovat na plážích, místech vylodění, na polích, v ulicích a v kopcích. Nikdy se nevzdáme…“, podpořil letošní kampaň pohnutí ANO 2021 sám Sir Winston Churchill již v roce 1940.

Andrej Babiš se v souladu s dosavadní sociální politikou pohnutí ANO také zavázal, že zdravotnictví bude jednou provždy bezplatné a ANO vyřeší i nedostatek zubařů v některých regionech. Pochyby opozice, jak to chce dokázat, vyvrátil premiér stejně razantně jako v případě chybějících roušek před tím, než jsme se stali best in covid. „Jako tehdy či v případě sázení stromů je i cesta k best of dental amalgam prostá,“ uvedl ve svém prohlášení premiér: „Stačí mi zavolat, kde je problém a já osobně přijedu tu plombu sám zadělat.“

Skvělá zpráva z volebního štábu Andreje Babiše pro letošní volby přichází nakonec: „Letošní volby jsou poslední šance volit Babiše!“, varuje premiér ve své výzvě. Jen aby nekecal a nebylo to jako se všemi jeho sliby, dodává Zpětné zrcátko.

Kocourkovský Zlověstník přinesl výsledky zábavného kvízu „Proč volit socany?“: Bez socanů by prý nerostla rodičovská ani příspěvky na děti, nerostly by bez nich důchody a vláda by byla jen pro bohaté a vlivné. Je uklidňující, že dnes je ve vládě samý bezvýznamný chudák – to se Zpětnému zrcátku ulevilo. 

Socanům jde také prý o důstojné stáří lidí, kteří celý život poctivě pracovali. Z čeho ovšem žije socanské předsednictvo, zůstává záhadou. Všeho Dbalý socan zabránil i prodeji zdravotnictví. Nejen to, zachránili zaměstnance, důchodce, dokonce rodiče s dětmi a všechny normální lidi před důchodem! Důchodovou reformu vyřešili tím, že důchod zrušili. Bravo! Co slíbili, to splnili a dovrší v naší zemi i socialismus! Zatímco ANO spolu se SPOLU budou podporovat kapitalismus! A v kapitalismu, jak známo, dochází k vykořisťování člověka člověkem, zatímco v socialismu je tomu naopak. Proč by tedy lidé měli volit socany? Protože prý může být brzo pozdě říkat, že jsme měli volit ČSSD. K tomu zvolání Babiše: „Letošní volby jsou poslední šance volit Babiše!“ Nevím, mudruje Zpětné zrcátko, to vypadá až nějak moc dobře, uvidíme!

Hodně netradiční místo k sexu si vybral v sobotu dopoledne rozvášněný pár v Plzni. Sedmatřicetiletý muž a o šest let mladší žena se oddávali milování v místnůstce, z níž se vystupuje na vyhlídkový ochoz věže zdejší katedrály. Nesouložící turisté je z míry nevyvedli, oni dva ty suchoprdy kupodivu ano. Jako by si daleko míň tradiční místo k ojebání poloviny národa už dávno nevybrali politici pro politgruppensex v Parlamentu.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimíra Mertlík