Výborně, Milošku

Výborně, Milošku Zdroj: TMBK

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Návštěva srbského prezidenta Aleksandara Vučiče Pražském hradě.
Prezidenti Miloš Zeman a Aleksandar Vučič si vyměnili vyznamenání.
Miloš Zeman a  Aleksandar Vučič na starším snímku.
10
Fotogalerie

Pan prezident není senilní a je způsobilý. Až si dohraje v dětském koutku, tak to dokáže, tvrdil Ovčáček

Usnesení senátního výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost, že prezident Miloš Zeman není schopen vykonávat funkci prezidenta a že se přestává orientovat v čase a prostoru, nadzvedlo ze židle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka, který na základě toho svolal tiskovou konferenci, na které hodlal národu dokázat, že je pan prezident v životní formě.

Odmítám usnesení senátu ohledně nezpůsobilosti pana prezidenta, stejně jako odmítám odpovídat na otázky novinářů, zda je pan prezident v pořádku. Řeknu to jednou a naposled tady. Pan prezident je v pořádku. Nic mu nechybí, je čiperný a vnímá okolí. Teď zrovna si hraje v dětském koutku s balónky, což ho činí velmi šťastným. Až si dohraje, půjde se vyspinkat a potom vám ho nafotím a dám to na Twitter, aby i každý poslední pochybovač doznal, že je pan prezident naprosto v normě,“ rozčiloval se Jiří Ovčáček na tiskové konferenci.

„Už několik let je to ta samá písnička. Pražská kavárna a jim podobní Piráti ztrácí půdu pod nohama, musí se sklonit před znalostmi, dovednostmi a přehledem pana prezidenta, tak ve snaze destabilizovat republiku napadají jeho duševní i psychické zdraví. Už to začíná být únavné. Pan prezident se pohybuje na vozíku, protože se nám rozbil jeřáb, kterým jsme ho doposud přepravovali. Někteří se snaží chytit toho, jak onedhá pan prezident v rozhovoru prohlásil, že je vedle vojáků rovněž vrchním velitelem policie. Pan prezident má plastové figurky policistů, se kterými si po večerech hraje, vyšetřuje zločiny a podobně. Je z toho tak nadšený, že nakrátko přenesl svůj svět do toho našeho a v tomto smyslu je on opravdu vrchním velitelem policie. Jenom né té lidské, ale té z plastu.

Od toho se rovněž odráží i několik vyšetřovacích verzí v kauze Vrbětice. Pan prezident tuto kauzu vyšetřoval po vlastní ose se svými figurkami policistů a došel úplně k jinému závěru než BIS. Neříká, že jeho verze je jediná správná, jen je jednou z několika, která může být správná. Z toho důvodu jsme čekali týden na vyjádření, protože vyšetřit takovou kauzu panu prezidentovi a jeho plastovým figurkám policistů chvíli trvá,“ vysvětloval Jiří Ovčáček. 

Záhy se Jiří Ovčáček na chvíli odmlčel, neboť dostal zprávu z vysílačky, že se pan prezident ztratil.

„Musím jít. Pan prezident si dohrál v dětském koutku a zřejmě zahlédl motýla, takže se jej jal pronásledovat. Nebude daleko, protože má ve vozíku slabou baterku. Jakmile ho najdeme, vyfotíme, jak je čilý, a já to vložím na sociální sítě, abych zatnul tipec všem těm snůškám lží ohledně duševní a fyzické kondice pana prezidenta,“ ukončil Jiří Ovčáček tiskovou konferenci.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečnosí ale například je, že pokusy o sesazení vlády a prezidenta jsou pouze zbytečná gesta.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Projev prezidenta Zemana ke kauze Vrbětice • Prima