Sesadit vládu a prezidenta? Jen marná snaha a zbytečná gesta

Opozice by ráda sundala Babišovu vládu a Senát zase prezidenta Zemana, šance na úspěch je ale v obou případech mizivá. Pojďte se s námi v Událostech Luďka Staňka z produkce internetové televize Mall.tv podívat, proč jde jen o marnou snahu a zbytečná gesta.

Plány opozice na vyslovení nedůvěry Babišově vládě opět troskotají. Komunisté v čele s Vojtěchem Filipem sice rádi dělají drahoty, nakonec se ale vždy rádi dohodnou jako ta holka, co každému vždycky nakonec dá, jen z toho předtím chce vytřískat aspoň pozvání na pár drinků.

A i kdyby opozice uspěla, tak Babiš má ještě Zemana, který ho nejspíš podrží u moci ústavnímu pořádku navzdory. Prezident se sice teď sám dostal do svízelné situace, kdy ho chce Senát zbavit funkce hlavy státu, šance na úspěch je zhruba stejná jako v prvním případě. Pro návrh by totiž museli hlasovat Zemanovi kamarádi z řad komunistů, Zemanovi submisivní sluhové z řad ČSSD, nebo lidé Andreje Babiše, jehož je Zeman pojistka, že se udrží u moci. Takže... co na to Jirka Ovčáček?

Více se dozvíte v Událostech Luďka Staňka, které najdete ve videu v úvodu článku.