Měsíc v tomto roce. Jde o jev, kdy je Měsíc v úplňku a zároveň je na své dráze kolem Země nejblíže. Je tak zhruba o desetinu průměru větší a svítí více. Dubnový superúplněk má přezdívku růžový.

Měsíc v tomto roce. Jde o jev, kdy je Měsíc v úplňku a zároveň je na své dráze kolem Země nejblíže. Je tak zhruba o desetinu průměru větší a svítí více. Dubnový superúplněk má přezdívku růžový. Zdroj: ČTK / Deml Ondřej

Družice zachytila na Měsíci devět nemovitostí ministra Arenbergera, které neuvedl v majetkovém přiznání

Družice V-182, která byla vyslána k Měsíci, zachytila na jeho povrchu dohromady devět nemovitostí, které podle všeho patří českému ministru zdravotnictví Petru Arenbergerovi a které zřejmě neuvedl ve svém majetkovém přiznání.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger přitom aktuálně čelí problémům, protože se ukázalo, že ve svém majetkovém přiznání opomněl uvést značnou část ze svých pětašedesáti nemovitostí, které jsou vedeny u nás na Zemi. Devět jeho dalších nemovitostí mimo naši planetu tento jeho „skandál“ značně prohlubuje.

„Byl jsem velmi nemile překvapen, když vyšly na povrch nesrovnalosti v majetkových poměrech pana ministra Arenbergera. Trval jsem na tom, aby pochybení, kdy do majetkového přiznání neuvedl velkou část svých nemovitostí, napravil. Věřil jsem, že tak učiní neprodleně, což však učinil jen z části. O devíti nemovitostech na Měsíci jsem se dozvěděl až včera, kdy nás kontaktoval člověk z NASA s tím, abychom jim přítomnost devíti nemovitostí na Měsíci našeho ministra nějak rozumně vysvětlili.

V současné složité a těžké době si nemůžeme dovolit podobné skandály. Už tak lidé moc nevidí rádi, že má ministr zdravotnictví šedesát pět nemovitostí na Zemi. Teď vůbec nevím, jak našim voličům vysvětlíme, že náš ministr má dalších devět nemovitostí na Měsíci. Budu žádat pana ministra o vysvětlení toho, proč tyto nemovitosti opět zamlčel v majetkovém přiznání,“ hněval se premiér Andrej Babiš.

Podle dostupných informací má ministr Arenberger na Měsíci nejen dva byty a dvě garáže, ale i rozsáhlý pozemek, ordinaci, ubytovnu, srub a chátrající renesanční zámek.

„Je to vrchol papalášství. V současné době, kdy ekonomika skomírá, je pro lidi ministr zdravotnictví s tolika nemovitostmi, kdy devět z nich není ani na naší planetě, jako červený hadr. Pokud pan ministr přišel ke svým nemovitostem legálně, asi mu to nelze mít za zlé, ale já se ptám, proč je neuvedl v majetkovém přiznání? Jako by něco skrýval,“ myslí si předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Sám ministr zdravotnictví se k situaci doposud nevyjádřil a ani nereaguje na SMS zprávy. Nelze ho ani zastihnout osobně, aby mu novináři položili několik otázek, neboť vlastní tolik nemovitostí, že může být v podstatě kdekoliv, a to i mimo naši planetu.

Dosavadní výčet nemovitostí ministra Arenbergera nemusí být konečný. Zaměstnanci finančního úřadu v součinnosti s katastrálním úřadem v současnosti vyjednávají s Elonem Muskem možnost dopravy na Mars, kde se chystá veliký audit, který by mohl odhalit případné nemovitosti ministra Arenbergera na rudé planetě.

Stavební úřad, který do případu vstoupil, navíc projevil pochybnosti o tom, zda jsou nemovitosti pana ministra na Měsíci řádně zkolaudované. Jak to vypadá, má toho pan ministr Arenberger dost vysvětlovat.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Arenbergerovi začíná být dusno.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Superměsíc • Mall TV