Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Valentýna jsme letos slavili naposledy, Evropská unie svátek zamilovaných zrušila

Všichni víme, že Valentýn je pouze veliké marketingové pozlátko mající za cíl prodat nám květiny, bonboniéry či drahé šperky v jinak plonkovém období. Ačkoliv to všichni víme, jen málokdo z nás si dovolí riskovat a své ženě květinu nekoupit, nebo ji alespoň nevzít na večeři. Chtě nechtě, jednou jsme zamilovaní, tak se podle toho musíme chovat. Diktát svatého Valentýna je v tomto ohledu zcela nesmlouvavý. Těm, kterým leze svátek zamilovaných krkem, se ale od příštího roku uleví. EU svátek zamilovaných zrušila a nahradila ho svátkem Gunara, patrona všech správců internetových serverů.

Na svatého Valentýna, svátek všech zamilovaných, jsme si všichni už tak nějak zvykli a bereme ho jako samozřejmost. V době politické korektnosti, kdy musí být za každou cenu vyhověno hlasité menšině a kdy nesmí být nikomu (kromě heterosexuálního bílého muže) ublíženo, to však měl svátek všech zamilovaných dlouhodobě nahnuté.

Nezamilovaní lidé se totiž cítí diskriminovaní. Oni přeci nikoho nemilují a nikdo nemiluje je, tak proč by jim to mělo být ze všech stran připomínáno? Proč by měli být uměle vtaženi do kolotoče všudypřítomné lásky? Tito mrzutí, nevzhlední, nepříjemní a patrně i vnitřně oškliví lidé odmítají svátek všech zamilovaných akceptovat. Uráží je.

Valentýnům musí stačit narozeniny

„Já to těm zamilovaným neberu. Ať se milují. Ale ať se milují někde v ústraní. Copak je potřeba do té lásky zatahovat celou společnost a ještě jí slavit? Jak k tomu přijdeme my lidé, které nikdo nemiluje? Akorát nás to rozesmutní. Právě proto jsem podepsala petici za zrušení svatého Valentýna. Ať už jdou s tou oslavou lásky do háje,“ rozhořčeně pravila paní Kateřina, která má tři brady, chlupatá záda a žije v garsonce sama se šesti kočkami. Paní Kateřina není jediná, kdo se zapojil do hnutí „Stop okázalé lásce,“ které napříč celým kontinentem stálo za zákazem slavení svatého Valentýna. Spousta ošklivých lidí, které nikdo nemiluje a kteří zahořkli, a tím pádem ani oni nikoho nemilují, byla natolik hlasitá, že Evropská unie nemohla jinak, než jim vyhovět.

„Dnes žijeme v době, kdy těm, co řvou, musíme vyhovět. Útlocitným lidem, kterým neustále něco vadí, nemají smysl pro humor a cítí se vyčleněni, musíme vycházet vstříc. Právě z toho důvodu jsme si vyslechli požadavky na zrušení svátku všech zamilovaných, abychom jej vzápětí v Evorpském parlamentu po krátké diskusi zrušili. 14. únor již není svátkem svatého Valentýna a svátkem všech zamilovaných. Nově slaví 14. února svátek Gunar, patron všech správců internetových serverů. IT specialisté nemají s láskou nic společného. Tím pádem jsme zase jednou zachránili Evropu,“ kasal se Joshua Bismark, předseda Evropského výboru pro lásku a nenávist.

Zapomněl však dodat, kdy bude slavit svátek Valentýn. Vypadá to tak, že všichni lidé, kteří se jmenují Valentýn, položili svůj svátek na oltář vyššího dobra – a svátek už nikdy slavit nebudou. To se nedá nic dělat. Mají narozeniny, ne? Svátky se stejně moc neslaví.