Austrálie - ilustrační foto

Austrálie - ilustrační foto Zdroj: Pixabay

Americký bizár: Učitel řekl, že Austrálie neexistuje, a vyhodil svou studentku

Americká média přinesla před několika dny kuriózní zprávu. Nejmenovaný vysokoškolský vyučující, který vyučuje sociologii na Southern New Hampshire University, vytkl své studentce, že Austrálii vnímá jako zemi, což je chyba – dle jeho interpretace je chudinka Austrálie pouze světadíl.

Ashley Arnoldová si dodělává dálkové studium a v rámci něj měla jako závěrečnou seminární práci tento semestr odevzdat projekt na téma využívání sociálních sítí. Pro svůj projekt si měla vybrat určitou sledovanou oblast – a tak si vybrala Austrálii, přičemž ji zařadila jako zemi – je to součást Commonwealthu, v jejím čele stojí britská královna a tak dále. Jenže studentka narazila – pedagog jí sdělil, že název Austrálie je pouze označení pro světadíl, nikoliv pro nezávislou zemi.

Studentčin projekt proto ohodnotil jako nedostatečný. Profesor v emailové konverzaci se studentkou mimo jiné zmínil, že tato nedostatečnost, tedy chybné označení Austrálie, má za následek znehodnocení jejího sociologického výzkumu.

Až po urgenci studentky a poté, co svého pedagoga odkázala sedmadvacetiletá dívka na oficiální stránky vlády Austrálie, pedagog chybu uznal. Studentka po urgenci a vysvětlení, že Austrálie není jen světadíl, ale také země, dostala známku B plus.

Kingdom Come: Deliverance. Chcete si přečíst recenzi na nejočekávanější českou hru jako první? Čtěte ZDE >>>