Aplikace Uber

Aplikace Uber Zdroj: Uber.com

Šéf taxislužby Uber zveřejnil fantastická čísla o růstu, nad kterými zůstává rozum stát

Mobilní aplikace Uber, která slouží už v 53 zemích jako alternativní taxislužba, má podle investorů hodnotu neuvěřitelných 40 miliard dolarů. To se mnohým zdá velmi přehnané a vidí v Uberu pouze bublinu, která dříve nebo později praskne. Pro představu 40 miliard dolarů nemá v USA hodnotu ani celý trh s taxislužbami. Informoval o tom web businessinsider.com.

Nyní navíc Uber přišel s čísly, které jeho kritiky jistě nenadchnou. Služba začala fungovat v San Francisu v březnu 2009 a jenom tam dnes zaznamenala zisk 500 milionů dolarů, což je třikrát více než všechny ostatní taxislužby dohromady, které vydělávají 140 milionů dolarů.

A Travis C. Kalanick, jeden z majitelů a šéfů společnosti, zveřejnil i další čísla o růstu. V San Franciscu rostl počet jízd trojnásobně za rok, v New Yorku čtyřnásobně a v Londýně dokonce šestinásobně.

Proto je podle ekonomických expertů dost dobře možné, že již nyní Uber vydělává několik milliard dolarů ročně, což je na firmu, která vznikla před necelými 5 lety, fenomenální výsledek.

Alternativní taxislužba amerického provorovatele Uber funguje přes aplikaci v chytrém mobilu. Ta umožňuje zákazníkům spojit se přímo s registrovanými řidiči, kteří jezdí obvykle levněji než tradiční taxislužba.