Vladimír Železný

Vladimír Železný Zdroj: Profimedia.cz

Dávám přednost sexu před useknutými hlavami, říká televizní vědma Železný

Vladimír Železný, který kdysi s Novou zcela změnil český televizní trh, si jako šéf TV Barrandov, opět zavedl svůj vlastní pořad a je to občas i zábava. Je jen otázkou, zda dvacet let staré triky a vtipy budou fungovat i v současnosti.

V sobotu v poledne se například ředitel v pořadu Volejte Železného, věnoval oblíbené sociální sítí Facebook. Označil ji za neosobní, protože s její pomocí si na nikoho nemůže sáhnout, nevíte, jaký ve skutečnosti je a nemůže s ním posedět v kavárně. Také se mu nelíbí, že Facebook dovoluje zveřejňovat fotografie a videa useknutých hlav někde ve válkou sužované islámské zemi, ale cenzuruje nahá ženská prsa. „Dávám přednost sexu a nahotě, před useknutými hlavami,“ prohlásil Vladimír Železný. Což o to, má pravdu.

Dalším starým oblíbeným trikem Železného je kritika módní politické korektnosti, kterou neuznává. V rámci toho se vyslovil sice pro registrované partnerství, ale proti adopci dětí homosexuálními páry. A stejně, jako kdysi na Nově, vyslovil přesvědčení, že odporné komunistické seriály Československé televize, které jsou divácky úspěšné i na TV Barrandov (Třicet případů majora Zemana, Žena za pultem, Okres na severu), by on nevysílal. Kdyby tedy nepřinášely ty diváky, takže je nějak snese…

Železný tak předvádí něco, co nejenom slouží k jeho osobní propagaci a propagaci jeho současné televize, ale hlavně k vyslovení osobních politických názorů. A Facebook, jak výslovně připomenul, k tomu vůbec nepotřebuje.

Zda se nakonec podaří Vladimíru Železnému, který má nesporný herecký talent a skvělý čich, co se má v televizích vysílat, podaří změnit i nepříliš sledovanou TV Barrandov, je ale pořád velká otázka, protože na to je potřeba hodně peněz. A těch se mu zatím zjevně nedostává. Jen se známými fintami z Novy si přitom dlouho nevystačí.