Video placeholde
Obrázky z nových dílů seriálu Simpsonovi
Ivana Korolová
Obrázky z nových dílů seriálu Simpsonovi
Ivana Korolová
Obrázky z nových dílů seriálu Simpsonovi
28
Fotogalerie

Prima našla náhradu za Helenu Štáchovou. Poslechněte si, jak zní Líza Simpsonová s novým hlasem

Nedávná smrt herečky a dabérky Heleny Štáchové vznesla otázku, kdo nahradí její hlas v jednom z nejsledovanějších seriálů všech dob. Pro animovanou postavičku Lízu z rodiny Simpsonových ale našla Prima rychlou a velmi kvalitní náhradu. Úkolu se zhostila Ivana Korolová, která svůj hlas dosud propůjčila třeba Zooey Deschanel či Emmě Watson. Novým hlasem Líza poprvé promluví 1. dubna, kdy uvede televizní stanice Prima COOL šest nových epizod 28. řady. Podívejte se na ukázku dabingu!

Po zesnulé Heleně Štáchové, která tuto odhodlanou vegetariánku s až přehnaným smyslem pro pořádek a spravedlnost dabovala 25 let, převzala pomyslnou štafetu Ivanka Korolová. Tato talentovaná dabérka roli získala právě na doporučení Heleny Štáchové.

Není to zdaleka první přeobsazení dabingové role v seriálu Simpsonovi. Od 13. řady nahradil ze zdravotních důvodů Vlastimil Zavřel v roli nepříliš povedeného otce Homera Vlastimila Bedrnu. Po zesnulém Bedřichu Šetenovi, který celých 25 sérií daboval křehkého prevíta Burnse, se po pečlivém vybírání tohoto postu ujal herec a dabér Jan Vlasák. Stejný osud potkal i postavičku zpravodaje Kenta Brockmana, kterého od 27. řady namlouvá Jaromír Meduna po zemřelém Vladimíru Fišerovi.

Prima COOL uvedené premiérové díly s Ivanou Korolovou v roli Lízy v rámci oslav svých 8. narozenin 1. dubna. Tzv. Žlutý maraton můžete sledovat v sobotu od 20:00, na ukázku dabingu se ale můžete podívat už teď v našem videu. Co na výkon Ivany Korolové říkáte? Napište nám názor do komentářů.