Leklá ryba Paroubek

Leklá ryba Paroubek

Leklá ryba Paroubek

Co se děje s Jiřím Paroubkem? Nejdřív zmizí z médií, aniž by za sebe poslal předtočené materiály, případně manželku. Načež se dozvím, že prý si čistí tělo rybami. A když se stejně tlustý konečně vrátí do TV? Nikdy předtím jsem ho neviděl tak tragického jako v pondělních Událostech, komentářích na ČT.


Snad by se měl vrátit ke guláši a dršťkové, lépe mu zásobovaly hlavu nápady. Ostatně kdo chce štíhlého předsedu ČSSD? Ani my novináři, ani voliči. Navíc když lidem prodáváte něco tak nezdravého jako program ČSSD, musíte kvůli obchodní důvěře sami vypadat trochu nezdravě, jinak jde o průhledný podvod. Představte si, že vám utopence prodává čtyřicetikilová modelka: taky vás přejde chuť.
Ale zpět k televizi: Paroubek přišel do ČT obhajovat, proč nesouhlasí s naší afghánskou misí – a neobhájil jediné slovo. Až jsem se bál, jestli se o něj nepokouší nějaká příhoda. Kam zmizel ten starý nasupený bojovník rozdávající s potěšením na všechny strany podpásovky, za které ho jeho hloupější voliči tolik milují? Moderátor Martin Veselovský se snažil, ale nedostal z něj jediné rozumné slovo, proč mu afghánská mise tolik vadí, případně jakou má alternativu. Až jsem se bál, že dostal rozum. To nemohl sakra aspoň říct, že by místo do Afghánistánu vlítnul třeba do Izraele, jak mu to poradili jeho kamarádi – syrští soudruzi? Nic.
Podle Paroubka je prý Afghánistán vojenským fiaskem Západu, což je zčásti pravda; evropští politici jeho střihu tam totiž odmítají poslat víc vojáků, kvůli bodům volebních preferencí. Jaká je tedy alternativa? ptal se Veselovský. „Nějaká určitě existuje,“ odpověděl předseda ČSSD. Pardon: Jaká? Experti ČSSD se na to prý podívají. Snad radši ani ne.

UDÁLOSTI, KOMENTÁŘE (Česká televize)



Foto ČTK/MO ČR
Související články:

Marek Hudema: PAROUBEK PRODÁVÁ LITEVCE ZA 30 KORUN (Reflex online, 16. 1. 2009)
Petr Přibík: TÁTO, MUSÍŠ PŘECE JET (Reflex č. 2/2009)
Olga Myslivečková: Z LÓGARU ZA TŘI ROKY NEBUDOU BRÉMY – rozhovor se šéfem civilní části provinčního rekonstrukčního týmu v Lógaru VÁCLAVEM PECHOU (Reflex č. 44/2008)