Stardance

Stardance Zdroj: Profimedia.cz

Taneční soutěž StarDance zlikvidovala Pohlreichovu kuchařskou show

Televize Prima má problém. Hojně inzerovaná a prosazovaná kuchařská show „Česko vaří s Pohlreichem“ měla při svém sobotním třetím pokračování mimořádně nízkou sledovanost. O její likvidaci se postarala v ten samý čas vysílaná soutěž na České televizi.

Přestože Prima dělala dlouhé týdny masivní reklamu na nový pořad nejslavnějšího českého kuchaře Zdeňka Pohlreicha, ten se poslední sobotu potýkal s obrovským nezájmem diváků. Bylo jich pouze 254 tisíc, což je ve večerním nejsledovanějším čase propadák. První dva díly kulinářského třeštění sledovalo 434 a 457 tisíc diváků, což bylo také méně, než si v Primě představovali. Když ale začala šestá řada StarDance na ČT, odporoučel se Pohlreich do úplné nicoty. Oba pořady samozřejmě většinou sledují ženy a to se muselo projevit.

Prima by logicky měla Zdeňka Pohlreicha přesunout na jiný den. Jenže to je v podstatě nemožné. V televizi totiž stále běží v jiné dny reality show Vyvolení (která ale také není žádným diváckým trhákem) a v pondělí a středu oblíbený seriál Cesty domů. Smířit se s Pohlreichem s minimem diváků tak bude hodně těžké.