Tragédie na pohádkové Madeiře: Autobus sjel ze srázu! 28 německých turistů zemřelo

Tragédie na pohádkové Madeiře: Autobus sjel ze srázu! 28 německých turistů zemřelo Zdroj: Twitter

Tragická nehoda autobusu na Madeiře.
Tragická nehoda autobusu na Madeiře.
Tragická nehoda autobusu na Madeiře.
Tragická nehoda autobusu na Madeiře.
Tragická nehoda autobusu na Madeiře.
6
Fotogalerie

Tragédie na Madeiře: Při nehodě turistického autobusu zemřelo nejméně 28 lidí

Při nehodě turistického autobusu na portugalském ostrově Madeira zahynulo ve středu večer 29 lidí. Podle portugalského prezidenta jde výhradně o německé turisty. Německé ministerstvo zahraničí to zatím nepotvrdilo, i když připustilo řadu německých obětí. Dalších 27 lidí bylo zraněno, z toho někteří vážně, informovala místní média. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Autobus havaroval okolo 18:30 místního času (19:30 SELČ) u obce Caniço. Řidič autobusu vezoucího 55 lidí tam v zatáčce zřejmě ztratil kontrolu nad vozidlem, které vyjelo ze silnice a ve svahu se převrátilo na jeden z domů. Mezi mrtvými 18 žen a 11 mužů.

 

 

"Za všechny Portugalce chci v této tragické chvíli vyjádřit lítost a solidaritu zvláště příbuzným obětí, jimiž jsou, jak mi bylo řečeno, výhradně Němci," uvedl v portugalské televizi RTP prezident Marcelo Rebelo de Sousa.

 

 

Premiér António Costa o tragédii hovořil s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Mluvčí Merkelové Steffen Siebert uvedl, že vláda v reakci na nehodu zřídila telefonní linku, na níž mohou lidé získat informace, zda jsou mezi mrtvými či zraněnými jejich blízcí.

 

Mezi zraněnými, z nichž někteří mají vážná poranění, jsou i řidič a průvodce, oba Portugalci. České ministerstvo zahraničí nemá informace o tom, že by v autobuse byli čeští turisté.

 

 

Příčinu nehody policie podle médií zatím nezná. Autobus havaroval v kopcovitém terénu poblíž pobřeží ostrova ještě za denního světla a za dobrého počasí.