Prezident Miloš Zeman na matějské pouti

Prezident Miloš Zeman na matějské pouti Zdroj: Twitter Jiřího Ovčáčka

Miloš Zeman navštívil Matějskou pouť, projel se strašidelným zámkem

Prezident Miloš Zeman dnes navštívil Matějskou pouť na holešovickém Výstavišti v Praze. Prohlédl si strašidelný zámek a setkal se s provozovateli poutě. ČTK to dnes řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Návštěvu hlavy státu potvrdil za organizátory poutě Jan Kočka.

"Krásné slunné dopoledne na Matějské pouti jsme si hezky užili, pan prezident s doprovodem zavítal na tradiční atrakci," napsal Ovčáček ČTK. Tradiční atrakcí podle něj byl strašidelný zámek. Dodal, že nechybělo setkání s provozovateli, kteří Zemanovi věnovali perníkové srdce.

Není to poprvé, kdy pan prezident za svou stávající politickou dráhu Matějskou pouť navštívil, doplnil mluvčí.

Historii Matějské pouti eviduje Národní knihovna v záznamech od roku 1595, díky únorovému termínu svátku svatého Matěje jde o první jarní pouť v Evropě.

Matějská pouť na Výstavišti nabízí přibližně stovku atrakcí, potrvá do 22. dubna. Každý rok navštíví Matějskou pouť desetitisíce lidí. V areálu se dnes koná charitativní den pro děti z dětských domovů, azylových domů a handicapované děti, na kterou mají všichni zdravotně postižení návštěvníci vstup zdarma.