Vítězové Zonky Innovation Awards

Vítězové Zonky Innovation Awards Zdroj: Zonky

Češi v soutěži zvolili nejoblíbenější technologie. Nejvíc hlasů dostaly služby pro domácnost a volný čas

Obliba moderních technologií u české veřejnosti stoupá. V roce 2010 mělo přístup k internetu jen něco málo přes polovinu českých domácností, v loňském roce už to bylo více než 90 procent. S tím roste i využívání moderních technologií v každodenním životě. Češi si vybírají ty, které jim usnadňují běžný Julija Tymošenková do finále prezidentského klání nepostoupila a zároveň pomáhají šetřit čas i peníze. Svědčí o tom i velký zájem uživatelů jednotlivých projektů a služeb nominovaných v prvním ročníku Zonky Innovation Awards, kde veřejnost rozdělila přes 65 000 hlasů.

„Jsme velmi pro digitálně zaměřeni a 99 procent našeho byznysu se odehrává v online prostředí. Každodenně jsme konfrontováni s tím, jak se mění zvyky a nákupní chování našich zákazníků– stále častěji se jejich potřeby přesunují do online prostředí. My pomáháme díky technologiím lidem k levnějším půjčkám a dostupnému investování. V ZONKY vyvíjíme vlastní aplikace a přístup našich zákazníků nás neustále posunuje vpřed, chceme, aby i díky nám byl jejich běžný život snadnější. Proto jsme se rozhodli vyhlásit Zonky Innovation Awards,” říká šéf Zonky Pavel Novák.

Soutěž oceňuje inovace usnadňující život i v dalších oblastech jejich života – v oblasti bydlení, domácnost, přeprava, volný čas a finance. Soutěž předkládá seznam TOP inovací v České republice z pohledu jejich uživatelů.

Nejvíce hlasů z celkového počtu více než 65 000 hlasů bylo přiděleno v kategoriích Služby pro domácnost (14,72 %), Volný čas (14,43 %), Sdílená zkušenost (14,19 %), nejméně hlasů rozdělili uživatelé v kategorii Správce financí (9,82 %).

Unikátnost soutěže spočívá také v tom, že pořadatel soutěže využil technologie k šíření soutěže mezi nejširší veřejnost. Živý přenos soutěže tak mohli na internetu sledovat desítky tisíc lidí. “Lidé si odjakživa vzájemně hlídali děti, půjčovali si peníze nebo věci, sdíleli zkušenost. Technologie nám tyto činnosti umožňují zrychlit a zpřístupnit všem lidem navzájem, bez ohledu na vzdálenost nebo vztah mezi nimi. Smyslem ZIA je veřejnosti ukázat, v jakých všech oblastech života jim technologie usnadňují život,” říká Novák.

Vítězové podle kategorií

Inovace zlepšující život v oblasti Bydlení, domácnost, přeprava

Kategorie Přeprava lidí a věcí: Liftago, (další pořadí: 2. Rekola, 3. Taxify)

Kategorie Ubytování: BezRealitky.cz (další pořadí: 2. UlovDomov.cz, 3. Bidli)

Kategorie Služby pro domácnost: Rohlík.cz (další pořadí: 2. DameJidlo.cz, 3. Košík.cz)

,,Jsem rád, že Bezrealitky jsou i nadále důležitou inspirací pro český i evropský realitní trh. I přes růst a inovace je naší ambicí zůstat jednoduchou, transparentní a férovou službou, orientovanou na spokojenost zákazníků. A první místo ve veřejném hlasování považujeme za pěkný důkaz, že se nám to daří,” říká Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.

Inovace zlepšující život v oblasti Volný čas

Kategorie Volný čas: Slevomat (další pořadí: 2. Idos.cz, 3. Fler)

Kategorie Sdílená zkušenost: Heureka.cz (další pořadí: 2. ČSFD.cz, 3. Modrý koník)

“Ve Slevomatu dlouhodobě usilujeme o to, abychom se stali hlavní destinací pro výběr zážitků a služeb pro volný čas. Vítězství v ZIA v kategorii Volný čas tak pro nás představuje obrovskou satisfakci a zároveň motivaci na naší vizi dále pracovat, “ komentuje vítězství Marie Havlíčková, CEO Slevomat.

Inovace zlepšující život v oblasti Finance

Kategorie Správce financí: Tipli (další pořadí: 2. Spendee, 3. Fakturoid)

Kategorie Platební nástroje: Twisto.cz (další pořadí: 2. VISA, 3. PayU)

Kategorie P2P platformy: Patron dětí (další pořadí: 2. HitHit, 3. První Klubová)

,,Vítězství v Zonky Innovation Awards je pro nás velkým úspěchem a oceněním tvrdé práce celého našeho týmu. Denně vymýšlíme nové možnosti, jak pomoci uživatelům s nákupy a získáním větší hodnoty za jejich peníze. Nyní jsme za naše nasazení získali ocenění. Toho velmi vážíme a zároveň je to pro nás závazek.” doplňuje Michal Hardyn, CEO Tipli.