Manželé Goodineovi

Manželé Goodineovi Zdroj: Facebook

Nejsmutnější vánoční příběh. Pár donutili po 73 letech strávit Vánoce odděleně

Ne každý příběh, který přichází do veřejného prostoru ve vánoční čas, je plný šťastných konců, shledání a porozumění. Starší pár, jedenadevadesátiletý muž a jeho o dva roky mladší manželka, se včera museli vystěhovat z domova důchodců. Budou muset žít každý jinde. Smutnou zprávu dnes zveřejnila britská BBC.

Herbert Goodline (91) žil se svou manželkou Audrey (89) v kanadském Novém Brunšviku v tzv. domě zvláštního určení, tedy v domě, který je určen výhradně pro seniory. Páru však bylo řečeno, že se budou muset vystěhovat. Poté, co se jejich příběh dostal na veřejnost, zasáhl mocně srdce (nejen) Kanaďanů, kteří se nad smutným osudem manželů rozhořčeně vyjadřují na sociálních sítích.

Příběh nešťastných důchodců zveřejnila jejich dcera Dianne Phillipsová, která o případu informovala na sociální síti Facebook. „Pro nás Vánoce skončily, a jsou to nejhorší Vánoce, které kdy zažijeme,“ citovala dcera Dianne svou matku. Její post pak sdílelo přes 15 tisíc lidí. „Proč s tím nemohli počkat po svátcích?“

Problém, který zapříčinil, že pár musí být oddělen, tkví ve zhoršujícím se zdravotním stavu Herberta, který potřebuje intenzivnější péči, než jakou je dům zvláštního určení v Novém Brunšviku schopen nabídnout. Jeho manželce se daří vcelku dobře, ale ani ona v domě zůstat nemohla, protože jejich pokoj byl vytvořen právě pro starší manželské páry. Jejich dosavadní místo tedy obsadí jiní.

Je ovšem pramálo pochopitelné, že jejich žádost, aby vystěhování manželů proběhlo až po vánočních svátcích, domovy důchodců odmítli. Pár tak stráví poprvé po 73 letech Vánoce odděleně.