Čisako Kakehi, babička-vražedkyně.

Čisako Kakehi, babička-vražedkyně. Zdroj: YT

Ojedinělý případ sedmdesátileté japonské babičky: Zavraždila několik svých milenců

Naprosto neobvyklý případ smrti šesti starších mužů řeší v těchto dnech japonská justice. V podezření, že je připravila o život, je sedmdesátiletá „babička“ Čisako Kakehiová. Žena se přiznala, že jednoho svého partnera skutečně otrávila, ale vyšetřovány jsou i další případy jejich podivných vztahů.

Čisako Kakehiová je japonskými médii nazývána „černá vdova“. Podle všeho se chovala jako tento známý vysoce jedovatý pavouk, který se ve skutečnosti jmenuje snovačka jedovatá. Ta po spáření zabije samce, díky čemuž právě dostala i svůj alternativní název černá vdova. 

Paní Kakehiová podle policie navázala v posledních dvaceti letech několik mileneckých vztahů se staršími muži, všem bylo mezi 70 až 80 lety. Čtyři z nich si vzala za manžele. Všichni muži ale zemřeli. Zatčena byla před třemi lety kvůli podezření, že kyanidem otrávila v roce 2013 svého posledního partnera. Podle vyšetřovatelů existuje vážné podezření, že vražd má na kontě více. 

„Zabila jsem svého manžela,“ řekla Kakehiová u soudního stání v pondělí. „Nemám v úmyslu skrývat svoji vinu. Zabila jsem ho z hluboké nenávisti. Budu se smát až zemřu, pokud budu odsouzena k smrti,“ dodala. V Japonsku ještě pořád trest smrti platí a někdy je i vykonáván.

 

Podle vyšetřovatelů Kakehi uvedla, že její poslední manžel na ní „hodně šetřil“ a nedával ji tolik peněz, které vyžadovala. Kakehiová navazovala vztahy se staršími nebo nemocnými muži. Vyhledávala je pomocí seznamovacích agentur a její podmínkou bylo, aby byli relativně zámožní a bezdětní. Podle vyšetřovatelů na ní pak muži před svoji smrtí přepsali životní pojištění. V přepočtu si vraždící babička měla přijít až na 8 milionů dolarů.

Prokuratura teď žádá prošetření všech úmrtí mužů, s kterými Kakehiová v posledních dvaceti letech navázala bližší známost, nebo si je vzala za manžela.