V Přerově projel vlak jedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště návěstidlo zakazující jízdu a následně se srazil se zarážedlem kusé koleje.

V Přerově projel vlak jedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště návěstidlo zakazující jízdu a následně se srazil se zarážedlem kusé koleje. Zdroj: Drážní inspekce

Kolaps strojvůdce: Vlak v Přerově narazil do zábran, nehoda si vyžádala 17 zraněných

Na nádraží v Přerově zřejmě kvůli indispozici strojvedoucího narazil dnes ráno vlak Leo Express do zarážedla na konci koleje. Při nárazu popadali ve vozech lidé. Na místě bylo včetně strojvedoucího zraněno 15 lidí. Ve většině případů šlo o lehčí zranění, dva cestující odvezli záchranáři do olomoucké nemocnice. ČTK to řekl mluvčí hasičů a záchranné služby Zdeněk Hošák. Podle policie je škoda předběžně vyčíslena na pět milionů korun.

Nehoda se stala v 05:54 na 1. nástupišti, kdy na přerovské nádraží přijížděl vlak Leo Express jedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště. V Přerově měl vlak končit. "Došlo k projetí návěstidla zakazujícím jízdu. Vlak poté narazil do zarážedla na konci koleje. Okolnosti zatím nevíme, kolegové jsou na místě, bližší informace bychom měli znát během dne," řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle mluvčího záchranné služby a hasičů Zdeňka Hošáka se strojvedoucímu, který dojížděl vlakem na nádraží, udělalo nevolno. Je jedním ze zraněných, uvedl mluvčí. Informaci o indispozici strojvedoucího uvedla také policie. 

Celková škoda byla doposud odhadnuta na 20 miliónů korun. Jde především o škodu na vlaku, škoda na trati ještě zřejmě není vyčíslena. 

Provoz na nádraží nebyl podle policejní mluvčí Miluše Zajícové omezen.