Ruská reality show slibuje znásilňování i vraždy.

Ruská reality show slibuje znásilňování i vraždy. Zdroj: Siberian Times, archív

Kritici si stěžují, že reality show probudí v lidech bestialitu.
Účastníci mají před začátkem natáčení podepsat dokument podle něhož nemohou producenty žalovat ani v případě, že budou znásilněni.
Evgenij Pyatkovsky je známý podnikatel z ruského Novosibirsku.
Soutěžící se budou muset popasovat i s případnými útoky ze strany medvědů.
Soutěžícím budou moci diváci po vzoru Hunger Games posílat jednou týdně různé vybavení.
5
Fotogalerie

V Rusku pořádají skutečné Hunger Games. Drsná reality show slibuje i vraždy

30 lidí ponechaných v sibiřské divočině bude dle vyjádření pořadatele Game2: Winter Evgenije Pyatkovského bojovat o výhru v hodnotě zhruba 42 milionů korun. Půjde o 15 mužů a 15 žen. Pravidla reality show přitom otevřeně prohlašují, že soutěžícím bude dovoleno vše.

"Rvačky, alkohol, vraždy, znásilňování, kouření, prostě vše," lze se dočíst v oficiálním dokumentu. Rovněž se v něm sice píše, že produkce nenese žádnou odpovědnost za chování účastníků a všichni by měli dodržovat zákony ruské federace, Pyatkovsky ale také přiznává, že i vrtulníkem bude trvat cesta na místo natáčení minimálně půl hodiny.

"Všichni jste asi viděli seriál Ztraceni, ale přežití v tropickém klimatu je vážně jiné, než přežití v sibiřské tajze v minus čtyřiceti stupních Celsia," uvedl podnikatel z Novosibirsku Pyatkovsky pro Siberian Times.

Ten plánuje, že v odlehlé části Sibiře nebude nikdo kromě soutěžících. Celé území, na kterém mají mimo jiné žít i medvědi a vlci, bude snímat dva tisíce kamer a každý z 30 "šťastlivců" bude mít ještě jednu vlastní. Reality show má běžet dlouhých 9 měsíců a výhru si rozdělí všichni, kteří vydrží až do konce.

Producentům se prý už hlásí první zájemci. Jedná se jak o dobrodruhy a záchranáře, tak i o psychology či zlatníky. Každý soutěžící bude muset pro vstup do soutěže zaplatit 10 milionů rublů (v přepočtu zhruba 4,2 milionu korun), nebo s jinými zájemci soupeřit v internetovém hlasování. Pyatkovsky předpokládá, že tímto způsobem příláká bohaté lidi hledající ultimátní výzvu.

"Samozřejmě myslíme i na bezpečnost. Každý bude mít " tlačítko paniky" napojené na satelit a pokud ho stiskne, dostaneme ho odtamtud co nejrychleji," tvrdí producenti. Jediným dalším bezpečnostním prvkem se zdá být to, že si soutěžící na místo nebudou moct přivézt žádné střelné zbraně ale jen nůž.

Pyatkovsky plánuje vysílat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a tvrdí, že o jeho reality show už mají zájem po celém světě.

"Ta show bude naprosto extrémní, bez výjimek. Nebudou tam s nimi žádní doktoři. Pokud bude někdo nemocný nebo zraněný a dojde mu, že neprojde testem, tak pro něj přiletí helikoptéra a dopraví ho k doktorům. Pak už se ten účastník ale nikdy nevrátí," uvedl producent Nikolay Ginzburg.

Pyatkovsky již našel území o velikosti 900 hektarů, které chce pro Game2: Winter použít a v současnosti vyřizuje potřebné náležitosti, aby mohli soutěžící na místě lovit. Začátek vysílání je naplánován na 1. července 2017.