Hedieh Tehraniová

Hedieh Tehraniová Zdroj: Flickr, Instagram

Hedieh Tehraniová
Hedieh Tehraniová
Hedieh Tehraniová
3
Fotogalerie

Slavná íránská herečka byla zatčena jen proto, že se postavila proti týrání zvířat

Přestože západní země se v poslední době kvůli obchodu vtírají do přízně Íránu, obyvatelé této země ovládané islámskými náboženskými radikály, jsou dál pronásledováni na každém kroku. V minulých dnech byla zatčena Hedieh Tehraniová, jedna z nejslavnějších a nejznámějších hereček země, protože protestovala proti týrání zvířat.

V Íránu je běžné, že například většina pouličních psů je zastřelena či dokonce upálena na místě. Proti tomu se sešla v metropoli Teheránu malá demonstrace, ale všichni její účastníci byli zadrženi policií. Důvod? Chybělo řádné povolení ministerstva vnitra. Příslušníci opozice namítají, že to je směšný a zástupný argument, protože úřad by i tak žádné podobné povolení nevydal. Režim se obává jakýchkoli protestů a tvrdě proti nim zasahuje, i když se netýkají politiky.

Server tabnak.ir, který je napojený na extrémistické íránské Revoluční gardy, potvrdil zatčení herečky Hedieh Tehraniové. Ta hrála ve více než 30 filmech a patří mezi místní celebrity. To ji ovšem od zadržení na nepovolené demonstraci proti týrání zvířat nezachránilo.