Na drážďanské mešitě se objevil nápis Mohamed je buzna.

Na drážďanské mešitě se objevil nápis Mohamed je buzna. Zdroj: Print Screen mopo24.de

Ne primitivnímu antiislamismu! Mohamed nebyl buzna

Nejhorší očekávání se naplnilo. Jak sílí islámský terorismus, probouzí se v mnoha Evropanech i ten nejprimitivnější antiislamismus, který může nastávající střet kultur zásadně ohrozit. Samozřejmě - v náš neprospěch.

 

Strach z islámu a jeho šíření je zcela legitimním a racionálním projevem člověka, který má kritický náhled na dění současného světa. Radikální antiislamismus je ale primitivní, projevuje se jako zvířecká nenávist k všemu islámskému. Jenže je v našem zájmu, pokud nechceme Evropu začít měnit směrem k islámským tradicím, abychom tento primitivismus zavrhli a pokud možno i zatrhli.

Kompromituje totiž legitimní obavy z šíření džihádu a šaríe, či boje proti nevěřícím, ke kterému opakovaně vybízí třeba nám nejbližší vysoký muslim, brněnský Muneeb Hasan Alrawí, šéf českých muslimů.

Na drážďanské mešitě (která je maličká a moc nevypadá jako svatostánek, při vší úctě) se objevil nápis „Mohamed je buzna“. V němčině samozřejmě. Zprávu přinesl server mopo24.de.

Tato událost má tři zásadní aspekty. První je sprejování. Dělat to na omítku cizího domu je prasárna, i kdyby nešlo o mešitu. Druhým aspektem je nesmyslná urážka osobnosti, která je pro mnoho lidí svatá – je to hloupá, zlá, sprostá a navíc nepravdivá urážka. Třetí aspekt je totální kompromitace obav z islámu.

Malovat něco na budovu, kde se schází lidé k modlitbě, a urážet jejich víru, je nepřijatelné bez ohledu na to, jaká víra se v tom domě vyznává. Urážet proroka nějakého náboženství je prostě idiotismus. A kompromitovat obavy z islámu podobnými primitivními výpady je zločin.

Pokud bude podobných projevů přibývat, bude pak legitimní nechuť k islámským specifikům (nerovnosti lidí, méněcennosti žen, boje proti nevěřícím a zabíjení za odpadlictví) vykázána do kanálu, nebude přijatelná, a skončí.

Autoři podobně urážlivého nápisu zásadně překážejí slušnému odporu proti džihádu a šaríi. Nenechme se strhnout k podobným projevům! Každý takový útok na mešitu zásadně zhoršuje přicházející střet kultur. Proto musíme ignorovat i některé mimořádně hloupé nápady poslance Okamury.

Takže - Mohamed nebyl buzna. Zato ti, co ten nápis v Drážďanech nasprejovali, jsou „myšlenkoví buzeranti“.