Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: Profimedia.cz

10 nejlepších volebních sloganů pro Okamuru od našich čtenářů

Obálka nejnovějšího vydání Reflexu s Tomiem Okamurou vyvolala bouřlivé reakce našich čtenářů. Využili jsme jejich zápalu pro kandidaturu japonského podnikatele a na Facebooku položili dotaz, jaké heslo by pro svoji prezidentskou kampaň Okamura měl zvolit. Zvítězí humor, nebo dojemná fráze ve stylu Yes, we can Baracka Obamy?

 

Rýmovaná volební hesla vždy zaujmou a dobře se pamatují. Okamura by tak měl pouvažovat nad heslem „Tomio jako jo“ od Bernadety Tabákové, nebo „Japonec nakonec“, se kterým přišla Káča Hálová.

 

Voliči ovšem také ocení upřímnost svého kandidáta, a tak by rozhodně neměl zavrhovat ani „Jsem vaše noční okamůra“ od Jakuba Petřiny nebo „Řekněte mi, co chcete slyšet, já vám to řeknu,“ které navrhuje Michal Mig Plsek. Do této kategorie patří i „Prosím, pro dobro České republiky mě nevolte“, které nám napsal uživatel Rasta Masta, ale to by bylo během kampaně zřejmě spíše kontraproduktivní.

 

 

Na Facebooku se před časem objevila skupina „Tomio Okamura na Takešiho hrad“, který má zřejmě nahradit ten Pražský, takže se v příspěvcích logicky našlo i heslo „Správný muž na Takešiho hrad,“ od Miloše Procházky. Objevovaly se i návrhy na hesla v podobě výkřiků evokujících Okamurův původ. „Tora, tora, tora!“ „Kamikadzeeee!“ nebo „Bonzáááááj!“ mají sice menší sdělovací hodnotu, zato jsou prostorově úsporné a vejdou se i na odznáčky.

 

Nakonec ale zřejmě zvítězí heslo uživatele Ondřeje Svéhopána, protože je pozitivně laděné, úderné, s příslibem do budoucnosti: „Pastelky všem“.