Hacknuté stránky Miroslava Kalouska

Hacknuté stránky Miroslava Kalouska Zdroj: screenshot z miroslav-kalousek.cz

Anonymous ráno hackli web Miroslava Kalouska

Dalším terčem Anonymous se staly webové stránky ministra financí Miroslava Kalouska. Po několika hodinách se ale již opět načetla původní stránka.

 

Původní webové stránky Miroslava Kalouska byly dnes od brzkého rána nedostupné. Místo nich se čtenářům načetly dvě výzvy: jedna určená ministru financí, druhá veřejnosti.

 

"Před 2 lety jste občanům ČR poslal nepravé složenky s tvrzením, že mají sloužit k jejich uvědomění o velikosti státního dluhu," vzkazují Miroslavu Kalouskovi Anonymous. "Prohlašoval jste, že podniknete kroky ke snížení tempa zadlužování. V tomto případě jste dosáhl určitého mizivého úspěchu, ale za jakou cenu? Bral jste ze špatných kapes, a stejně to příliš nepomohlo. Snížil jste platy policistům, hasičům, záchranářům a podobným lidem, kteří při výkonu svého povolání riskují život, ale platů politiků se tyto změny významně nedotkly."


Vzkaz veřejnosti též začíná výtkou: "Svým hlasováním ve volbách jste nepřímo dopustili, aby se pan Kalousek stal českým ministrem financí. Svým rozhodnutím jste dovolili vznik vlády, která se honosně označuje za rozpočtově odpovědnou. Byli jste vystaveni manipulaci - velké části z Vás ve schránce přistála fiktivní složenka, jež měla každého voliče informovat o skutečné výši státního dluhu. Kalousek Vás ujišťoval, že nebudeme chudnout, pouze budeme pomaleji bohatnout. Je to ale pravda?"

 

Výzvu končí zvoláním: "Věříme, že každý občan České republiky, kterému není lhostejné takové chování námi volených zástupců, vyjádří svůj nesouhlas spolu s námi. Svoji nechuť k současné situaci nezapomeňte rovněž ukázat v nadcházejících volbách a dobře zvažte, zda dáte svůj hlas současným zkorumpovaným a zdiskreditovaným politikům."

 

Kolem 10:00 byly stránky již opět dostupné. Takto web vypadal:

 

Hacknuté stránky Miroslava KalouskaHacknuté stránky Miroslava Kalouska|screenshot z miroslav-kalousek.cz

 

Hacknutí stránky Miroslava Kalouska se nesetkává s jednoznačnou podporou. Například na jejich facebookové stránce napsala uživatelka pod jménem Maria Magdalena: "A jak tento čin pomohl boji za svobodu internetu?"

 

Jak vidíte krok Anonymous vy?

 

 

Aktualizace: Web Miroslava Kalouska byl hacknutý již od brzkých ranních hodin. V původní verzi článku stálo, že web byl nedostupný pouze několik minut ráno. Za chybu se omlouváme.

 

Aktualizace #2 (16:30): Původní obsah stránek miroslav-kalousek.cz opět není dostupný. Místo něj se objevuje chybová hláška #403 Forbidden: "You don't have permission to access / on this server."