Kateřina Klasnová, Barbie

Kateřina Klasnová, Barbie Zdroj: Profimedia.cz / Reflex.cz

Mattel by měl vytvořit novou Barbie: ministryni školství, navrhuje Miloš Čermák

Jak by se vám líbila Kateřina Klasnová jako ministryně školství? Ve středeční Aréně Reflexu návrh první místopředsedkyně Věcí veřejných Karolíny Peake sarkasticky okomentoval Miloš Čermák. Který z návrhů vám byl bližší?



„Koho jsem třeba ještě nezmiňovala, ale tajně si jako na možnou kandidátku na tuto pozici myslím, je kolegyně Kateřina Klasnová," řekla Karolína Peake o možné nástupkyni odstupujícího ministra Dobeše.


Miloš Čermák ale přišel s něším lepším: "Skvělý nápad! Doufám, že na to firma Mattel zareaguje a nabídne novou panenku Barbie, podobně jako dřív například "policistku" nebo "novinářku". Model "ministryně školství" bude mít u holčiček jistě úspěch."


Jeho návrh ve včerejším hlasování podpořilo 94 procent čtenářů. "K.P. jsem považoval za jediného schopného politika z VV, VV jsou sice malá strana a kandidáti na ministry dochází, ale možnost volby K.K. dokazuje, že dna jsme ještě nedosáhli," napsal do Facebookové diskuze čtenář Martin Sander.


A kritikou nešetřili ani jiní facebookoví fanoušci Reflexu. Vadila jim jak nekompetence Klasnové, tak její maželství (tedy blízký vztah) s Vítem Bártou.


Po kvalifikovaných ministrech touží mezi jinými Veronika Vaculová: "Ať mi někdo už konečně vysvětlí, jak je možné, že v České republice může být kdokoliv ministrem čehokoli a to bez odborné kompetence. O drzosti VV už ani nemluvím."


Jana Hlavsová má lepší nápad: "Klasnová by měla dostat Ministerstvo dopravy a radit by jí doma mohl exministr". Pokud by ale přeci jen stanula v čele ministerstva školství, přijde vhod otázka Martina Schmarcze: "A bude jako povinný předmět zavedeno odposlouchávání a sledování?"


Podle Martina Watche by navíc dosazení Klasnové mohlo posílit politický vliv Víta Bárty: "Aby jí mohl manžílek vítek bártů našeptávat do ouška jako radečkovi johnovi?" ptá se.

 


Kdo koho ovládal. Bém Janouška, nebo Janoušek Béma? Hlasujte v dnešní Aréně Reflexu na titulní straně Reflex.cz a diskutujte. Nejzajímavější příspěvky zmíníme v zítřejším vyhodnocení.