nahoru

Jedli gastronauti Reflexu v souladu s čínským učením feng-šuej? Reflex se zeptal odbornice

Reflex.cz, Radka Hozmanová29. února 2012 • 18:00
Jin a jang
Jin a jang
• foto: 
Profimedia.cz

Věřili byste, že se podle východního učení feng-šuej dá hodnotit i jídlo a stravovací návyky? Ověřili jsme si to na gastronautech Reflexu.

Východní učení feng-šuej o proudění pozitivní energie čchi si řada zasvěcených lidí spojí spíš s architekturou a výbavou interiérů. Podle ředitelky Evropské školy feng shui Radky Hozmanové se ale podle podle ní může člověk řídit i v kuchyni nebo restauraci.

 

Abychom se podívali na jídla gastronautů Reflexu ze skutečně netradičního úhlu, dali jsme odbornici na gastronomické feng-šuej k zhodnocení fotografie jejich obědů (samozřejmě doprovezené původními komentáři a popisy jednotlivých gastronautů).

 

Jak gastronauti Reflexu dopadli? Tereza Vandrovcová by například neměla zapomenout na "ochlazující" orestovaná semínka. František Ortmann by mohl "odlehčit" obědy lehkými presovanými saláty. Miroslav Tučka by měl omezit "ohnivé" typy příprav. Obědy Ivany Jelínkové byly příliš "vodnaté" a Jan Klinský je údajně typem jangové fyzické konstituce.

 

Podrobnější hodnocení jednotlivých účastníků projektu, který dnes končí, najdete pod následujícími odkazy:

 

Veronika Pacáková
1. února 2012 • 14:22

Veronika Pacáková

Ivana Jelínková
1. února 2012 • 13:46

Ivana Jelínková

František Ortmann
1. února 2012 • 13:41

František Ortmann

Tereza Zamazalová
30. ledna 2012 • 13:14

Tereza Zamazalová

Jan Klinský
1. února 2012 • 13:56

Jan Klinský

Jan Kára
1. února 2012 • 13:53

Jan Kára

Petr Mára
1. února 2012 • 14:18

Petr Mára

Tereza Vandrovcová
1. února 2012 • 14:19

Tereza Vandrovcová

Miroslav Tučka
1. února 2012 • 14:16

Miroslav Tučka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Že vám není jasné, proč se do hodnocení jídla přimíchávají výrazy "ohnivé", "vzdušné" či "vodové"? Přečtěte si vysvětlující článek ředitelky Evropské školy feng shui:

 

Feng-šuej a jídlo: ke každému ročnímu období patří jiné suroviny

 

A jsme ve finále: Gastronauti Reflexu zakončili svou misi úsměvem na talíři. Doslova

 

Výživová poradkyně o jídlech gastronautů Reflexu: Jsme generace lidí, kteří vyrostli na…

Reflex.cz, Radka Hozmanová


Klíčová slova: rxrx, petrvnoucek



Diskuse ke článku

 

Kurzy měn
25,580
22,550
29,180
Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější