A nejhorším blafem se stává... | Reflex.cz
nahoru

A nejhorším blafem se stává...

Reflex.cz13. prosince 2011 • 06:00
A nejhorším blafem se stává...
foto: Reflex.cz

V průběhu Týdne boje proti blafům jste mohli na Reflex.cz vidět odvrácenou tvář českých restaurací, kantýn a školních jídelen. Představujeme vám vítěze.


Do redakce nám přišlo přes 150 fotografií, z nichž jsme do finále vybrali 25 nejhorších gastronomických nočních můr (nemohlo chybět vysočinové sushi, vegetariánská pizza s pečenou okurkou či Beef Stroganoff bez Beefu). A jaký je konečný výsledek?

5. místo

Salát Caprese, který jsem dostala naservírovaný v restauraci v Mariánských Lázních. Nejedná se o mozarellu, ale o eidam vykrojený do tvaru mozarelly, bazalku nahradí sušená majoránka a olivový olej sójovka! Nemáte bazalku? Dejte tam sójovku! Vědí, proč dávají tak malou porci!Salát Caprese, který jsem dostala naservírovaný v restauraci v Mariánských Lázních. Nejedná se o mozarellu, ale o eidam vykrojený do tvaru mozarelly, bazalku nahradí sušená majoránka a olivový olej sójovka! Nemáte bazalku? Dejte tam sójovku! Vědí, proč dávají tak malou porci!Foto Marie Chytilová

 

4. místo

Pizza Vegetariana :-)Pizza Vegetariana :-)Foto Suzán Peace

 

3. místo

Mělo by to být lososové kolečko s bramborem.Mělo by to být lososové kolečko s bramborem.Foto TOmáš Stibor

 

2. místo

Toto bylo naservírováno jedné z mých kamarádek na vánoční večeři... Musely jsme se jít najíst jinam... :-(Toto bylo naservírováno jedné z mých kamarádek na vánoční večeři... Musely jsme se jít najíst jinam... :-(Foto Pavlína Patrovičová

 

1. místo

Slíbený steak byl ve skutečnosti ten nejtučnější flák krkovice, kterej se ani nesnažili správně ukrojit nebo ho třeba řádně propéct... Takže se zřejmě jednalo o eskymáckou variantu krvavého steaku = maso bylo na některých částech úplně syrové. Číšník byl sice ochoten to s námi řešit, přivedl i kuchare (evidentně nalitej nebo sjetej, mlel nějaké nesmysly o tom, že nám to přihřeje), ale nakonec vše skončilo výmluvou číšníka, že kuchyň má pronajatou jiný provozovatel než je majitel restaurace.Slíbený steak byl ve skutečnosti ten nejtučnější flák krkovice, kterej se ani nesnažili správně ukrojit nebo ho třeba řádně propéct... Takže se zřejmě jednalo o eskymáckou variantu krvavého steaku = maso bylo na některých částech úplně syrové. Číšník byl sice ochoten to s námi řešit, přivedl i kuchare (evidentně nalitej nebo sjetej, mlel nějaké nesmysly o tom, že nám to přihřeje), ale nakonec vše skončilo výmluvou číšníka, že kuchyň má pronajatou jiný provozovatel než je majitel restaurace.Foto Marek Šmerda


 

Autoři pěti fotografií získávají balíčky s šesti speciály Reflexu. Marku Šmerdovi, který nám zaslal vítězný snímek polosyrové krkovice, proplatíme útratu v restauraci v hodnotě 1000 Kč.


Přehlídku všech blafů, které nám dorazily do redakce, najdete v následující galerii:

Reflex.cz


Klíčová slova: rx


Vybíráme z placeného obsahu
PREMIUM X Karel Steigerwald: Jirásková, Švorcová, Chramostová aneb Tři herečky v románu, který nenapíšu
PREMIUM X Zelený Raoul: Oplození, slepice a teď i smrt. Přejete si i pohřeb od Andreje Babiše?
PREMIUM X Řidičák na psy: Moderní lidé nevědí, jak se chovat ke psům, a tím je ničí
PREMIUM X Nový feudalismus na postupu: Klimatická opatření mohou Evropu přivést k hladomoru
PREMIUM X Svět rakve, fotbalu a lejzru aneb Od festivalu kýče a pragmatismu až k festivalu světel

Diskuse ke článku

 

Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější