Droga směřovala z Ekvádoru přes Amsterdam - Ilustrační snímek

Droga směřovala z Ekvádoru přes Amsterdam - Ilustrační snímek Zdroj: Policie ČR

Ve velkoskladu řetězce Albert našli přes 600 kg kokainu přibližně za dvě miliardy korun

V distribučním centru obchodního řetězce Albert v Klecanech u Prahy odhalili policisté v sobotu v zásilce banánů 646 kilogramů kokainu. V koncové distribuci má zadržená droga hodnotu zhruba dvě miliardy korun. Uvedla to dnes na svém webu televize Nova, které informaci potvrdila mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová.

Na zásilku narazili v přepravkách s banány zaměstnanci skladu, kteří zavolali policii. "Zaměstnanci velkoskladu supermarketu Albert v sobotu odpoledne při vykládání palet s biobanány našli podezřelé balíčky a kontaktovali policii. Nalezeny byly kilové balíčky s podezřelým práškem. Test náhodného vzorku prokázal, že se jedná o omamnou látku, přesněji o kokain," uvedla Šmoldasová.

Asi 646 kilogramů kokainu má v koncové distribuci hodnotu zhruba dvě miliardy korun, jeden gram se podle Novy prodává za 3000 Kč. Množství drogy nalezené v Klecanech patří k jedné z největších zásilek zachycených v České republice.

V každé ze 42 přepravek, které se běžně používají třeba při stěhování, bylo podle informací televize Nova přes 15 kilogramů drogy. Obchodní řetězec případ odmítl blíže komentovat s tím, že jeho pracovníci poskytují Národní protidrogové centrále součinnost při vyšetřování.