Brněnská primátorka Markéta Vaňková čelí drogovému skandálu.

Brněnská primátorka Markéta Vaňková čelí drogovému skandálu. Zdroj: koláž reflex.cz

Drogový skandál v Brně? Primátorka Vaňková a její náměstek se objevili na fotce s bílým práškem

Usmívající se primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS), její náměstek a stranický kolega Robert Kerndl, ruka s bílou tyčinkou a vpravo bílý prášek na mobilu a vykukující bankovka evokující lajny kokainu. Tato momentka se objevila na sociální síti, autor je neznámý. Primátorka Vaňková nejprve tvrdila, že jde o fotomontáž. V pondlěí ale připustila, že fotka skuteřně mohla být vyfocena.

Fotku sdílel i Matěj Hollan, někdejší náměstek, nyní v opozici člen zastupitelstva za Zelené a Žít Brno s podporou Idealistů. „Jen jsem to sdílel. Nevidím na tom nic pohoršujícího, žádné selhání. Vadí mi v politice jiné věci, než jestli se někdo na nějaké akci povzbudí,“ tvrdí politik, který současnou koalici na magistrátu v čele s Vaňkovou permanentně tepe.

Kdo je autorem fotky a zda nejde o fotomontáž, prý neřeší. „Myslím, že za pár dní všechno vyšumí,“ míní Hollan.

Jde o fotomontáž?

Náměstek Kerndl je na dovolené. Na textové zprávy a dotaz Blesk.cz prostřednictvím e-mailu během pondělí nereagoval. Za své kolegy se postavila oblastní organizace ODS Brno-město. „Jedná se o fotomontáž a je to nechutné,“ uveřejnila na facebooku.

Primátorka Vaňková to, že by šlo o pravý snímek, rezolutně odmítla. „Jedná se o fotomontáž a tento styl politického boje považuji za nevhodný a nechutný,“ uvedla primátorka stručně pro CNN Prima NEWS.

V pondělí v Televizních novinách TV Nova ale připustila, že fotka vzniknout mohla. Tvrdila, že si byla jistá, že k situaci, která je na snímku zobrazena nemohlo nikdy dojít. „Pak mi ale volal kolega a tvrdil, že přibližně před dvěma či třemi lety mohlo k podobné situaci dojít. Nedokážu v tuto chvíli říct, zda k tomu došlo nebo ne,“ popsala Vaňková. 

Podle primátorky Brna Markéty Vaňkové je fotografie s lajnama "koksu" nechutná fotomontáž.Podle primátorky Brna Markéty Vaňkové je fotografie s lajnama "koksu" nechutná fotomontáž.|fb

Celý text si můžete přečíst na stránkách Blesk.cz >>>